Petiție a locuitorilor din zona Între Lacuri. „Nu avem cale directă spre Gheorgheni. Semnați să ne instaleze semafor!”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     3452 Vizualizări.  

Un grup de locuitori din cartierul Între Lacuri a redactat o petiție prin care cere Primăriei să instaleze un semafor la intersecția străzilor Sarmizegetusa și Teodor Mihali. Ca să ajungă în Gheorgheni, la școli, grădinițe, creșe sau orice alt obiectiv, oamenii trebuie să ocolească pe la podul Aurel Vlaicu. Unde, evident, la anumite ore se sugrumă traficul.

„Semaforizarea intersecției str. Sarmisegetuza/Teodor Mihali și permiterea virajului stânga sau continuarea drumului înainte spre str. Alexandru Vaida Voevod/str. Venus. Acum în acel punct nu se poate face stângă și toată lumea este ‘împinsă’ sub pod. Intersecția aceasta semaforizată trebuie sincronizată cu cea din capătul străzii Dorobanților/T. Mihali și semaforul din fața FSEGA”, cer locuitorii din cartierul Între Lacuri care au redactat petiția.

Primăria a primit propunerea aceasta în luna ianuarie 2021, dar nu a oferit încă un răspuns.

„Cartierul Între Lacuri nu are în acest moment o cale directă de ieșire auto spre cartierul Gheorgheni. În trecut a exista una prin zona Iulius Mall, dar cum în 2020 s-a închis parcarea Iulius cu bariere, varianta asta a dispărut. Tot traficul auto din cartierul Între Lacuri spre Gheorgheni se face acum prin Mărăști (pe strada Siretului sau str. Între Lacuri) și se blochează zilnic sub podul din Mărăști. Acolo se intersectează în orele de vârf cei care vor să iasă din „Groapă”, traficul de pe Fabricii de zahăr, Răsăritului, Câmpul Pâinii, etc cu cel de pe Dorobanților. Cum în cartierul Între Lacuri nu există creșe și grădinițe și cele mai apropiate sunt în Gheorgeni, dimineața și după-masa oamenii cu copii mici din carter, fac un trafic auto inutil spre Mărăști, că să ne întoarcem apoi spre Gheorgheni”, au motivat autorii petiției.

Puteți semna petiția aici.

Dacă numărul semnatarilor va fi însemnat, autorii speră că Primăria se va apleca și asupra problemei cu care se confruntă ei.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.