Pe negru. Un „bloculeț” într-o nuanță mai rară se va construi pe Piezișă

Autor  Ionel Lespuc   în       6 luni în urmã     3070 Vizualizări.  

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca urmează să aprobe vineri un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construirea unei clădiri mixte pe strada Piezișă. Proiectul vizează ridicarea unui imobil cu regim de înălțime P+2E+R (parter, două etaje și un etaj retras), destinat atât spațiilor comerciale și de servicii la parter, cât și locuințelor la etajele superioare. Conform documentației, clădirea va avea la etajele superioare două apartamente, câte unul la fiecare etaj.

Nuanța propusă pentru imobil este închisă, un lucru mai rar văzut la Cluj. Seamănă la culoare cu blocul de pe locul fostului magazin de cartier Feleacu. Ceva negru sau maro închis, decideți voi.

Terenul pe care va fi amplasată construcția are o suprafață de 156 de metri pătrați, iar clădirea în sine va ocupa aproximativ 70 de metri pătrați din această suprafață. Acest „bloculeț” ia locul unei case ce urmează să fie demolată.

Principalele detalii ale clădirii propuse includ o înălțime maximă de 12 metri și o suprafață desfășurată totală de 253 de metri pătrați.

Strada Piezișă

Funcțiunile pe nivele sunt clar definite, astfel:

– Parterul va găzdui spații comerciale și de servicii, cu o suprafață de 70 de metri pătrați.
– La etajul întâi va fi un apartament de 76 de metri pătrați.
– La etajul retras, al doilea apartament va avea o suprafață de 31 de metri pătrați.

Documentația a fost întocmită de arhitectul Marcela Macsim, la comanda beneficiarilor Cristian Vicol și Aglăița-Lăcrămioara Vicol. Pentru acest proiect, s-au asigurat locuri de parcare în proximitatea imobilului, două pentru apartamente și unul pentru spațiul comercial.

După aprobarea acestui PUD în ședința de Consiliu Local, următoarea etapă este obținerea autorizațiilor necesare pentru demararea lucrărilor.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.