Ofensiva națională a lui Emil Boc. Ungureanu: “E război. Un război cu structuri de tip mafiot”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     994 Vizualizări  

Coaliția actuală abia s-a înfăptuit și este deja măcinată de neînțelegeri. Conceptul de “echipă guvernamentală” ne face să râdem. Dacă ar fi la sport, jucătorii acestei echipe s-ar faulta unii pe alții și s-ar întrece în a-și marca autogoluri. De aceea, nu e clar cât va ține. Patru ani? Nicio șansă.

Primarul Clujului, Emil Boc, PNL, este o parte importantă din angrenajul acesta care scârțâie. El a ieșit public să îl critice pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, PLUS. Cu câteva zile mai devreme, Boc se poziționase ca opozant al felului în care liberalii și-au negociat ministerele. Întrebat ce a spus în ședința partidului, Boc a răspuns cu un șablon american: “ce se întâmplă în Vegas rămâne în Vegas”. Adică, tradus într-un proverb românesc, “rufele se spală în familie”. Față de ministrul Sănătății nu a mai existat aceeași eleganță, rufele s-au spălat direct la Dunăre.

Este un moment de ofensivă al lui Emil Boc, care și-a intensificat aparițiile publice. Recent, a devenit președintele Asociației Municipiilor, care i-a oferit și posibilitatea de a avea din nou o voce la nivel național. Se pregătește ceva? Categoric! Boc simte că, prin prestația sa de la Cluj, a șters imaginea de “premier care taie salarii”, de acum zece ani. În 2021 va exista un congres PNL, în care noi credem că primarul Clujului se va implica mult. Fie să propună și să susțină un candidat, fie să devină președinte el însuși. Practic, noul șef al PNL se transformă, automat, în favorit pentru o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024. Media9 scria AICI, în urmă cu aproape patru luni, că Emil Boc este “material de președinte”.

Bun, loviturile vin și în sens invers. Vlad Voiculescu nu a știut cum să reacționeze la atacurile lui Emil Boc, el s-a și simțit probabil în culpă. Ministrul PLUS a avut o prestație interesantă în filmul Colectiv, dar redebutul său la Sănătate este stângaci. În sprijinul său a sărit colegul din USR Emanuel Ungureanu.

“Patru zile consecutiv l-a atacat primarul Clujului pe domnul Voiculescu. Motivul real. După 7 ani de abuzuri groase, 3 rapoarte ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății, Petrică Șușca a fost schimbat din fruntea Spitalului Județean Cluj. Șușca este protejat de Boc și de locotenenții lui: Stamatian, Buda, Rus și mai nou, deputatul Moisin. (…) Pretextul atacului a fost găsit. Boc, deși este jurist, minte gros cum că autoritățile locale nu ar avea bază legală să se implice financiar în vaccinare. Iată baza legală, Legea 95/2006 adică Legea Sănătății Publice, citiți în foto 2, articolul 2, alineatele 7 și 8. În alineatul 8 scrie clar, chiar și pentru domnul Boc care, după ce a patronat jaful țării în guvernarea neagră PDL, se preface preocupat de lege și ordine: „Asistența de sănătate publică este garantată de stat și finanțată de la bugetul stat, bugetele locale, bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, sau din alte surse, după caz, potrivit legii.” Deci, domnul Boc are legea de partea lui și resursele necesare să contribuie din bugetul bogat al Clujului la efortul de vaccinare. (…) E război. Un război cu structuri de tip mafiot”, a scris Ungureanu, pe Facebook.

Așa stă coaliția de guvernare. Cu cuțitele la vedere.

About