O comună din ce în ce mai căutată de către dezvoltatorii imobiliari. Proiect cu o pensiune turistică și unități de cazare pe 5.000 mp

Autor  Tudor Știrbu   în       4 luni în urmã     5981 Vizualizări.  

O comună din zona montană a județului Cluj devine magnet pentru dezvoltatorii imobiliari. Ne referim la comuna Călățele, cu o istorie aparte și peisaje de excepție. Comuna se află în partea de nord-vest a județului Cluj, la poalele Muntelui Vlădeasa, și are în componență 6 sate: Călățele, satul de reşedinţă, Călata, Dealu Negru, Călăţele – Pădure, Finciu şi Văleni. 

În comună e propus un sat de vacanță, despre care Media9 a scris atunci când a ajuns în Comisia de urbanism:

GALERIE FOTO. Se naște un sat de vacanță în zona montană a Clujului

Tot în comuna Călățele, un fost ministru din Cluj vrea să construiască un mic ansamblu care e compus din 6 case de vacanță, o clădire pavilionară și un teren de sport. Proiectul e în comisie și urmează să primească avizul.

Un fost ministru clujean investește în imobiliare: 6 case de vacanță cu un pavilion + teren de sport într-o zonă foarte pitorească a județului

Acum, în ședința CTATU de miercuri, 24 iulie, va fi dezbătut un proiect care prevede construirea unui ansamblu compus dintr-o pensiune turistică având un regim de înălțime D+P+M și 4 unități de cazare (P+M).

5.000

de metri pătrați este suprafața totală a terenului din acest proiect.

Terenul care face obiectul prezentului studiu este amplasat în comuna Călățele, nr.577, județul Cluj. Parcela are acces la un drum public. Parcela este în proprietatea Marianei Maja având suprafața masurată de 5.000 mp, iar accesul va fi realizat direct din drumul public de exploatare nr.3.

În prezent, pe parcela studiată există o construcție propusă spre desființare. După desființare, se propune construirea:

  • unei pensiuni turistice C1, cu regim de înălțime D+P+M, cu suprafața construită propusă de 530,48 mp și suprafața construită desfășurată propusă de 1310,54 mp;
  • 4 unități de cazare turistice C2,C3,C4,C5 cu regim de înălțime P+M, cu suprafața construită de 99.42 mp.

Vecinătăți:

  • la nord, pe o lungime de 99.37 m se învecinează cu o parcelă proprietate privată;
  • la sud, pe o lungime de 91,66 m se învecinează cu o parcelă proprietate privată;
  • la est, pe o lungime de 35,06 m se învecinează cu drumul public, drumul de exploatare nr.3;
  • la vest, pe o lungime de 70,858 m se învecinează cu o parcelă proprietate privată.

 

Accesul auto și cel pietonal va fi realizat din drumul public, conform ridicării topografice, direct pe parcela studiată. Poarta de acces auto și pietonală a fost retrasă cu 5.00 m față de axul drumul de acces, pentru posibilitate ulterioară de lărgire drum public. Suprafața neîmprejmuită este de 127.27 mp și va fi rezervată pentru lărgirea drumului public.

Beneficiara investiției este Maiana Maja, iar proiectul a fost realizat de s.c. Oana Birou Individual de Arhitectura s.r.l.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.