„Nu îți este rușine, nemernicule?” Cine este dezvoltatorul pe care Emil Boc l-a făcut „nemernic”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     5586 Vizualizări  

Vorbe dure rostite, vineri, de Emil Boc, la adresa unui dezvoltator imobiliar. Acesta a construit un ansamblu imobiliar și, potrivit primarului, ar fi transformat garajele în apartamente.

„Cum să nu fiu nervos pe cei care au făcut crima aia urbanistică în Mărăști, au avut 40 de locuri de parcare avizate, iar după recepție le-au transformat în apartamente. Și-au bătut joc și de oameni, ca să mai bage niște bani in buzunar. Păi, nu îți este rușine, nemernicule, să îți bați joc de oamenii care locuiesc acolo?”, a spus Emil Boc, la Realitatea FM.

Edilul a precizat că i-a dat în judecată pe dezvoltatorii vinovați  și că a câștigat procesul. În acest moment, așteaptă motivarea sentinței, iar investitorul are termen 45 de zile pentru a desființa lucrările. „Dacă nu, o vom facem noi pe cheltuiala lui. Mi-au trebuit doi ani de zile ca să câștig”, a afirmat Boc.

Media9 a aflat că blocul cu scandal ar fi cel de pe Calea Someșeni nr. 8, iar dezvoltatorul ar fi Campeador s.r.l., din Bistrița-Năsăud. De aici și o observație a primarului, care a subliniat că antreprenorii din Cluj sunt mai responsabili, iar cei care vin din alte părți nu sunt interesați decât de bani.

Așadar, omul atacat de primar este Florin Larionesi, din Sângeorz-Băi, patronul Campeador s.r.l. Florin este verișorul lui Traian Larionesi, care deține Frasinul s.r.l., una dintre cele mai mari societăți de construcții din județul alăturat. Traian Larionesi a făcut avere, spun jurnaliștii de la evz.ro (AICI) din tăierea pădurilor, motiv pentru care a și fost supranumit „Regele defrișărilor”.

Media9 a vizitat ansamblul de pe Calea Someșeni și a discutat cu Florin Larionesi. „Da, este adevărat. Am făcut și noi o greșeală. De ce nu scrie lumea și despre lucrurile bune pe care le-am făcut. Mergeți să vedeți pe Dâmbovița 77, unde am investit 3,5 milioane de euro și am schimbat fața zonei. Sunt multe ansambluri ca acesta în Cluj, cel puțin 50, de ce nu se vorbește despre ele? Suntem în proces, iar Primăria a câștigat ceva, nu e gata. Cu spațiul meu fac ce vreau; acolo stau oameni în chirie. Am 106 locuri de parcare, toți cei care locuiesc în blocuri au unde să parcheze”, a spus Larionesi.

Campeador s.r.l. se laudă că ansamblul de pe Calea Someşeni este  „un proiect de referinţă în calitate pentru Cluj-Napoca”.
„La CAMPEADOR SOMESENI în Cluj-Napoca am facut fericite aproape 100 de familii, prin contructia a 97 de locuinte si 3 spatii comerciale si 9.800 de metri patrati construiti. Toti proprietarii apartamentelor au avut locuri de parcare, deoarece am proiectat acest ansamblu cu 98 de locuri pentru parcarea masinilor locatarilor. Proiectul a fost un adevarat succes, fiind finalizat si vandut in proportie de 100%”, este citatul, literă cu literă (și fără) de pe site-ul dezvoltatorului.

About