Nou ține doi ani? Au apărut probleme la Baza Sportivă Gheorgheni
Baza sportivă Gheorgheni sărbătorește și ea de 1 Decembrie; va împlini sâmbătă doi ani. A fost inaugurată în 2016, iar la tăierea panglicii a venit fostul vicepremier Vasile Dâncu. Iată însă că 24 de luni sunt suficiente ca să apară probleme. Primăria a notificat deja constructorul.
Baza a fost construită cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. Societatea care a executat lucrările este SC Nord Conforest SA, din Cluj. Valoarea investiţiei a fost de 20.255.273,44 lei, fără TVA.
“Avem la Cluj cea mai bună pistă de role din țară. Din păcate, deja sunt probleme cu ea. De fapt, au fost de la început. Am urmărit tot procesul de turnare a pistei și le-am spus constructorilor că pista trebuie turnată dintr-o bucată, dar nu m-au ascultat. Acum se crapă”, a spus Gheorghe Pârv, antrenor de patinaj viteză la CSS Viitorul. Pe pista din Gheorgheni se organizează an de an campionatele naționale de patinaj pe role. Este și un loc foarte bun pentru pregătirea sportivilor clujeni. Poate nu întâmplător, Füzesi Ilka, de la CSS Viitorul/”U” Cluj este cea mai bună junioară din țară, la numai 15 ani. Le bate deja pe fetele de 18 ani, ba a întrecut chiar și o componentă a lotului național de senioare.
Pista de role are crăpături, am verificat acest lucru. Și nu doar aceasta: se pot vedea crăpături și la pista de biciclete, și la scena amfiteatrului, așa că lucrările care trebuie executate sunt complexe. În plus, există serioase probleme de planeitate. Vedeți pe vlogul “Lespuc le spune” cum arată pistele din Gheorgheni atunci când plouă.
Am discutat cu Marcel Pârvu, șeful serviciului din Primărie care administrează baza sportivă. “Există într-adevăr câteva lucruri pentru care am notificat constructorul. Însă avem o colaborare foarte bună cu SC Nord Conforest SA, ei au răspuns întotdeauna solicitărilor noastre. Vor veni, imediat ce vremea o va permite, să remedieze și lucrurile pe care le-am semnalat la piste”, a spus Pârvu.
Complexul se întinde pe o suprafață de 9,4 hectare, în locul fostului cartodrom, și cuprinde terenuri cu nocturnă – 3 terenuri sintetice de mini fotbal, 3 de tenis, 2 de baschet; 1 teren de tenis cu peretele, 2 de badminton și 2 de volei de plajă. În ceea ce privește zonele interioare, baza sportivă include piste de popice, spațiu și dotări pentru tenis de masă, precum și o sală multifuncțională. De asemenea, baza este dotată cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice în aer liber; aparatură pentru exerciții fizice dedicate seniorilor; echipamente pentru amatorii de cățărări, parkour; spații de joacă pentru copii de toate vârstele; amfiteatru în aer liber (428 locuri); pistă de alergare; pistă de biciclete/role agrement; pistă role viteză; teren de paintball cu obstacole; parc aventură – trasee prin copaci, pe frânghii și alte instalații; alei de promenadă și spații verzi generoase.