EXCLUSIV. Nota de plată! Câți bani îi cere Primăria constructorului de pe Victor Papilian pentru astuparea gropii

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     928 Vizualizări.  

Constructorul de pe strada Victor Papilian, cel cu șantierul din cauza căruia se consideră că alunecă mai multe case, a primit nota de plată. Primăria i-a pus poprire, în 10 septembrie, pentru suma de 3,2 milioane de lei, peste 620.000 de euro.

Bine i-a făcut, ar putea spune unii. Există însă unele probleme de ordin juridic care urmează să fie, desigur, deslușite. De exemplu, beneficiarul a primit ordinul judecătoresc de acoperire a gropii în 6 septembrie. L-a contestat, dar, cu toate acestea, o zi mai târziu s-a trezit pe șantier cu buldozerele de la RADP. Nu a existat o expertiză a situației; sunt specialiști care spun că tuburile de drenaj introduse ar ajunge doar la adâncimea de trei metri și că apa freatică ar curge mai adânc în pământ. Așa că situația este încă departe de a se fi rezolvat.

Am respectat autorizația de construire pe care am primit-o de la Primărie, pas cu pas. Nu știu cum a ajuns Primăria la suma aceasta, probabil mi-a pus în cârcă și drumul pietruit făcut pe proprietatea unor vecini pe care camioanele au venit până la șantier. Eu pentru săpături și pentru a introduce piloți forați am cheluit circa 350.000 de euro, aproape jumătate din ceea ce spune municipalitatea că a cheltuit pentru acoperirea gropii”, a declarat, pentru Media9, Radu Pop, tatăl beneficiarului.

Articole despre situația de pe strada Victor Papilian AICI.

Radu Pop acuză și că proprietățile din jur au fost construite fără studii geotehnice temeinice și că drumul care s-a rupt nu ar fi avut fundație.

Comitetul local pentru situații de urgență a decis, la final de august, că e nevoie de intervenția Primăriei. “În urma pasivității constructorului, vom cheltui bani publici pentru acest obiectiv. Trebuie să avem dosarul juridic finalizat, pentru că după efectuarea lucrărilor trebuie să ne ducem în instanță și să ne obținem banii de la constructor”, a subliniat Emil Boc, în urmă cu o săptămână.

 

About