Negocierea, „treabă grea”. Primăria cumpără cu 714 euro pe metru pătrat în centru

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     1144 Vizualizări.  

Reprezentanții comisiei formată din consilieri locali și angajați ai Primăriei care au negociat pentru cumpărarea clădirii BCR de pe strada Barițiu nr. 10-12 spun că “a fost treabă grea”. Așa cum Media9 a scris în premieră, comisia a reușit să coboare prețul de la 6,5 milioane de euro la 5,87 milioane. Practic, vorbim despre un discount de 10%.

Din comisie au făcut parte viceprimarul UDMR Olah Emese, șefa direcției Patrimoniu, Iulia Ardeuș, consilierii locali Florin Gliga, PNL, și Adriana Cristian, USR.

714

euro pe metru pătrat este prețul obținut de comisie în negocierea cu BCR. Este un preț mult sub media pieței, însă terenul pe care se află construcția nu aparținea BCR, ci era concesionat de la Primărie.

Vorbim despre o construcție cu demisol, parter și șapte etaje. Municipalitatea își exercitase dreptul de preempțiune în urmă cu patru luni. Imobilul se va preda cumpărătorului în termen de trei zile de la efectuarea plății, care poate fi făcută cel târziu în 21 decembrie 2022.

1.035

de metri este suprafața desfășurată a clădirii de pe strada Barițiu 10-12.

În noul sediu urmează să fie dislocați funcționari din trei spații ale municipalității. Unii dintre ei pentru că imobilul în care se află ar trebui, teoretic, să se demoleze pentru a face loc unei stații de metrou.

Unde muncesc angajații care ar urma să se mute pe strada Barițiu nr. 10-12: în clădirea de pe strada Moților nr. 7, care spuneam că se va demola pentru a face loc unei stații de metrou, și în două spații care trebuie renovate, cel unde funcționează Direcția de impozite și taxe, de pe Bulevardul Eroilor nr. 1, respectiv clădirea principală a Primăriei, de pe Moților nr. 1, unde este nevoie de consolidări la pod și acoperiș. Între 1.000 și 1.400 de persoane vin zilnic la ghișee în spațiile care urmează să fie relocate pe strada Barițiu, potrivit Primăriei.

Angajații Primăriei au nevoie să se mute pe o perioadă aproximativă de doi ani (22 de luni, până la 27 de luni, în anumite condiții). Pe de altă parte, spațiul în care funcționează astăzi este la jumătate față de cel în care se vor muta.

1.694

de metri pătrați este suprafața parcelei unde s-a construit clădirea BCR, sucursala Cluj. Aceasta a fost concesionată băncii de Primărie. BCR s-a obligat să construiască și un parking, după care a plătit o despăgubire de 300.000 de euro municipalității întrucât nu a reușit să îl construiască.

About