Moșu’ Pic își construiește casă de vacanță cu piscină și foișor într-o stațiune de munte. N-arată rău deloc! GALERIE FOTO

Autor  admin   în       1 year în urmã     3521 Vizualizări.  

Cunoscutul dezvoltator imobiliar Vasile Salanță dorește să-și construiască o casă de vacanță cu foișor și piscină în localitatea Muntele Băișorii, comuna Băișoara. Casa de vacanță va fi edificată pe un teren care îi aparține dezvoltatorului imobiliar și unde acum funcționează o pensiune. 

Din randări, proiectul n-arată deloc rău. Ba, din contră, am putea spune.

Acum să vedem ce părere vor avea și urbaniștii din Comisia tehnică a Consiliului Județean despre casa de vacanță pe care Moșu’ Pic, așa cum e cunoscut Vasile Salanță în rândul oamenilor cu afaceri imobiliare din Cluj, dorește să o construiască în Muntele Băișorii: proiectul va fi discutat în ședința de joi, 9 noiembrie.

Acum proiectul se află în faza de „elaborare documentație PUD și documentație pentru autorizarea executării lucrărilor de construire casă de vacanță, foișor și piscină”.

3.250

de metri pătrați are toată proprietatea pe care va fi construită casa de vacanță.

Parcela studiată este situată în intravilanul satului Muntele Băișorii și este constituită dintr-un teren în suprafață de
3.250 mp, pe care se află o pensiune cu subsol, parter, etaj și mansardă (S+P+E+M).

191,35

de metri pătrați este suprafața construită la parter a viitoarei case de vacanță.

Proprietarul parcelei doreşte construirea unei case de vacanță cu parter și etaj (P+E), a unui foișor și a unei piscine. Terenul este situat în partea vestică a intravilanului satului Muntele Băișorii, aproape de pârtiile de schi. Aria construită a parterului va fi de 191,35 mp pentru casa de vacanță, respectiv de 114,10 mp pentru foișor.

Proiectantul a prevăzut ca aleile și terasele pietonale să fie realizate din dale de beton așezate pe pat de nisip. Terenul rămas liber va fi transformat în spațiu verde prin însămânțare cu gazon și plantat cu arbori și arbuști ornamentali.

Conform memoriului justificativ, zona este caracterizată de funcţiuni turistice (pensiuni și cabane de închiriat) și funcțiuni rezidenţiale temporare (case de vacanță).

Clădirile existente în zonă sunt în marea lor majoritate construcții turistice și locuințe temporare, cu regim redus de înălțime (P – P+2), realizate începând cu anii ’90 și până în prezent.

Accesul pietonal și auto se realizează din DJ 107 R, asfaltat, situat pe latura estică a parcelei.

CITAT

„Construcţia propusă nu generează şi nu evacuează în atmosferă gaze periculoase sau poluante, nu constituie risc de poluarea aerului. Prin desfăşurarea activităţii propuse (locuire temporară) nu se generează şi/sau depozitează în incintă deşeuri care ar putea produce poluarea solului. Colectarea deşeurilor se va face pe platforma gospodărească propusă. Preluarea deşeurilor se va face prin grija beneficiarului, de către o firmă atestată în baza unui contract de prestări servicii”.

Fragment din documentația proiectului 

Proiectul a fost realizat de biroul de arhitectură, urbanism, structuri, instalații Progis Consulting s.r.l. din Gilău.

Foto & randări: Progis Consulting

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.