Mic ansamblu de locuințe unifamiliale cu scuar, lângă Cluj, propus pe o suprafață de 8.400 de metri pătrați

Membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) din cadrul Consiliului Județean Cluj vor dezbate, în cadrul ședinței de joi, 30 ianuarie, un proiect care prevede construirea unui mic ansamblu de locuințe unifamiliale pe șase parcele de cel puțin 1.000 mp fiecare în satul Sălicea, comuna Ciurila.
8.400
de metri pătrați reprezintă suprafața totală a terenului studiat, format din două parcele.
Proiectul se află acum în faza studiului de oportunitate pentru elaborarea PUZ și studiază două parcele, una de 7.675 mp, aflată în proprietatea beneficiarului, și o parcelă cu suprafața de 725 mp, având ca proprietar UAT Ciurila (categorie de folosință drum); rezultă astfel o suprafață studiată de 8.400 de metri pătrați. Parcelele studiate sunt situate în intravilanul localităţii și se învecinează la nord, est și vest cu proprietăţi private, iar la sud cu drumul de acces.
Terenul împărțit în șase parcele
Potrivit documentației, se propune împărţirea suprafeței studiate astfel încât să rezulte 6 parcele cu suprafața de 1.000 mp destinate construirii de locuinţe unifamiliale, o zonă publică destinată comunității cu suprafața de 329,75 mp și un drum de acces cu lăţimea de 9 metri/7 metri, lungimea de 198 metri/44 metri și panta de 3.80°/6.65% (viteza de proiectare – 50 km/h).
Locuinţele vor fi construite în regim izolat și vor avea regimul de înălțime S/D+P+M/R.
Se va asigura o plastică arhitecturală încadrată în tipologia locului. Aspectul exterior al clădirilor va fi în concordanţă cu funcţiunea propusă şi se va încadra în caracterul zonei. Materialele de construcții folosite se vor încadra în specificul local.
Se vor asigura accese carosabile şi pietonale. Parcările necesare se vor realiza în interiorul parcelelor, evitându-se domeniul public.
Bilanţ teritorial
- Suprafața studiată = 8.400 mp;
- Suprafața drum propus = 2.065,98 mp (24.60%);
- Suprafața zonă publică destinată comunității = 329,75 mp (3.92%);
- Suprafața 6 parcele = 6.004,27 mp (71.48%).
În cadrul parcelelor, se vor amenaja spații verzi care să cuprindă vegetaţie joasă, medie şi înaltă. Spațiile libere rămase vor fi îmbrăcate cu materiale adecvate.
Împrejmuirile vor avea un aspect reprezentativ compatibil cu zona şi cu funcţiunile propuse şi vor putea fi dublate de garduri vii. Înălţimea împrejmuirilor va fi de circa 2 m. Porţile împrejmuirilor se vor deschide spre interiorul parcelelor. Toate costurile legate de investiția propusă vor fi suportate de beneficiarii care au inițiat prezentul studiu.
Beneficiara acestei investiții este o anume Ioana Mărincaș, iar proiectul a fost realizat de către CMM Arhistruct din Cluj-Napoca.