Media9. Cine suntem (pentru cititorii ocazionali) și de ce nu scriem despre amantlâcuri :))

Suntem Media9.ro, o platformă de știri de NIȘĂ. Este un lucru pe care simțim nevoia să-l subliniem pentru cititorii care abia acum ne descoperă și care nu înțeleg de ce nu găsesc accidente printre PUZ-uri și PUD-uri. Suntem diferiți și ne-am asumat asta.
Nu ne place să ne lăudăm, dar uite că o facem: avem un public atent, dedicat, activ. Știm asta din Google Analytics, care ne spune că sunteți, în bună parte, oameni între 35 și 49 de ani, cu studii medii sau superioare, care apreciați calitatea și coerența. Și, surpriză (plăcută): avem mai multe cititoare decât media. Doamnelor, vă mulțumim!
Știm și că sunt oameni care ne urmăresc pe rețelele sociale, dau un like-două, poate chiar un share, dar care se întreabă: „De ce scriu ăștia iar despre urbanism? Iarăși o construcție cu șapte etaje și unul retras?”
Ei bine, pentru că asta facem. Ăsta e statementul nostru și îl spunem din nou, cât se poate de clar: Media9 e o platformă specializată în dezvoltarea Clujului și a zonei metropolitane. Scriem despre proiectele publice și private care transformă orașul. Privim spre modul cum se construiește zona metropolitană, de la prima schiță până la ultimul etaj.
Nu o să găsiți la noi știri despre accidente, incendii, crime și nici despre ce a mai făcut „soțul celebrei cântărețe de muzică populară”.
Avem respect pentru meserie, dar și pentru cititorii noștri. Preferăm să explicăm problemele de mobilitate decât să dramatizăm un divorț. Da, știm că e mai ușor să atragi trafic cu un clickbait, dar e minunat să construiești încredere, zi după zi. „Quality” este cuvântul englezesc care ne place cel mai mult.
Partenerii noștri ne spun adesea că avem ochi buni. Că observăm detalii care scapă altora. Că nu trecem nepăsători peste o construcție care iese din reglementare sau peste un trotuar prea îngust. Că nu ne codim să criticăm administrația când face greșeli. Pentru că face.
Ne bucurăm să auzim asta, pentru că, da, ne pasă. Ne pasă de calitatea locuirii, de spațiile verzi, de cum arată orașul azi și de cum va arăta mâine. Dacă pentru asta trebuie să îl arătăm cu degetul pe Emil Boc, ei bine, cred că merită. Dacă trebuie să contrazicem cu vocea specialiștilor părerile nespecialiștilor, o facem și pe asta. Există populism și în politică, dar și în presă. Să le spui oamenilor ce vor să audă.
Așadar, celor care ne citesc zi de zi, celor care dau un share fără să ceară nimic în schimb, celor care ne trimit un mesaj cu „bun articol!”, dar și celor care ne critică cu argumente – vă mulțumim. Sunteți motivul pentru care scriem în fiecare zi cu aceeași energie. Celorlalți le spunem „bine ați venit” și „bucuroși de cunoștință”. Dar dacă vreți accidente, nu aici.
Chiar cu riscul să nu avem un trafic online apocaliptic, promitem din nou: nici mâine nu vom scrie despre amantlâcuri. 🤪