Masterat unic în România, la Cluj. Se face o autostradă nouă? Tu o verifici

Autor  admin   în       1 year în urmã     2095 Vizualizări.  

Masterat unic în România, care se studiază la Facultatea de autovehicule rutiere, mecatronică și mecanică din cadrul Universității tehnice. Vorbim despre singurul masterat ce include curs de formare a auditorilor pentru siguranța rutieră. Aceasta este o nouă calificare, inclusă în RNCIS – Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior.

La ce este bun acest curs de formare? Auditul siguranței rutiere este o cerință obligatorie la darea în exploatare a drumurilor noi sau modernizate, iar numărul celor care dețin această specializare este redus.

Gândiți-vă că România este în proces de dezvoltare a rețelei sale de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi și că anual se deschid noi tronsoane. Absolvenții se vor putea angaja în administrații publice locale, la companii de transport public sau de transport marfă, ba chiar și la Institutul Național de Expertiză Criminalistică. 

Masteratul de la Facultatea de autovehicule rutiere, mecatronică și mecanică este rezultat al parteneriatului cu firmele de transport. Cursanții vor face practică în companii locale sau internaționale importante, Magneti Marelli, Renault, Bosch, DB Schenker, E. van Wijk, ba chiar și la Compania de transport public din Cluj; de asemenea, au șansa de a beneficia de burse de internship, în valoare de 500 euro/lună, în baza unui proces de selecție.

Înscrierile au început deja. Toate informațiile sunt AICI.
Ce se studiază la master: page1image55703616.png

  • Managementul traficului;
  • Mobilitate urbană și poluarea produsă prin transporturi; 
  • Logistica transporturilor mărfuri și persoane; 
  • Modelarea și planificarea transporturilor; 
  • Modelarea și simularea sistemelor de transport. 

Pe durata studiilor, există posibilitatea de mobilitate, prin programe studențești. Masteranzii pot studia în Finlanda, Franța și Polonia.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.