Mai finisați! Proiectul imobiliar cu zece locuințe, parter, etaj și mansardă a fost respins
Membrii Comisiei de urbanism au respins, în ședința de joi, 8 decembrie, de la Consiliul Județean, proiectul referitor la construirea ansamblului imobiliar de cinci case cuplate în Feleacu.
În total, s-au propus zece locuințe noi, cu parter, etaj și mansardă. Fiecare din cele cinci parcele are, potrivit documentației, o suprafață minimă de 1.000 de metri pătrați.
Proiectul prezentat în ședința de joi a CTATU se află în etapa studiului de oportunitate în vederea elaborării „PUZ și
DTAC (documentație tehnică pentru obținerea autorizației de construire – n.r.) pentru 5 locuințe semicolective P+E+M, realizare acces, împrejmuire, racorduri și branșamente la utilități”.
6.293
de metri pătrați este suprafața totală a terenului pe care beneficiarii doresc să construiască cele 5 locuințe semicolective.
După prezentarea făcută de reprezentantul proiectantului, a intervenit arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, care a amintit că în Regulamentul de urbanism al comunei Feleacu nu se acceptă drumuri înfundate. În proiect, există așa ceva.
Fără drum înfundat
Claudiu Salanță a recomandat o revizuire a proiectului, astfel încât „drumul înfundat” din proiect să aibă ieșiri spre alte artere.
Pe de altă parte, unii dintre membrii din Comisia de urbanism, Alice Oprică și Radu Spânu, au cerut ca proiectul să vizeze locuințe individuale și nu semicolective. Și să aibă ieșiri la strada principală.
Asta înseamnă că proiectantul trebuie să modifice proiectul și din cele 5 parcele de 1.000 de metri pătrați fiecare, destinate unor imobile cuplate, să le spliteze și să realizeze locuințe unifamiliale.
Arhitectul șef a cerut un studiu
Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, i-a mai recomandat proiectantului să facă un studiu care să arate cum ar influența acest proiect perspectiva spre biserica-monument din apropiere. Este vorba de Biserica ortodoxă din Feleacu, despre care se spune că ar fi ctitoria lui Ștefan cel Mare.
Alin Tișe, președintele CJ Cluj, care conduce ședințele Comisiei de urbanism, a propus un „aviz nefavorabil” și i-a cerut proiectantului să vină în următoarea ședință cu planșele rectificate, conform recomandărilor făcute.
Proiectul a fost respins de membrii CTATU cu 7 voturi.
7
metri este lățimea drumului de acces.
Ce a dorit să construiască proiectantul
Potrivit memoriului justificativ, beneficiarii doresc parcelarea terenului cu suprafața de 6.293 mp în șase loturi: cinci loturi ocupate de locuințe semicolective cu două unități locative fiecare, iar ultimul lot cu destinația propusă de drum de acces. Pe terenul reglementat prin PUZ se vor realiza:
- drum de acces cu lățimea de 7 metri;
- 5 loturi de locuire cu suprafețe cuprinse între 1.000 și 1.316 mp;
Cu cine se învecinează parcela:
- la nord cu proprietăți private, locuințe și anexe cu regim de înălțime parter;
- la sud cu proprietăți private, locuințe și anexe cu regim de înălțime parter;
- la vest cu drumul european E60/81–DN 1;
- la est cu proprietăți private, locuințe și anexe cu regim de înălțime parter.
Accesul pe amplasament se va face din drumul public asfaltat cu două benzi de circulație de interes european E60, E81 și național – DN1, situat pe latura vestică a parcelei.
Accesul la cele cinci case se va realiza prin intermediul unui drum privat, cu lățimea de 7 metri, care comunică cu drumul european E60 în zona vestică a amplasamentului.
20
de locuri de parcare ar fi, în total, pe cele cinci loturi.
Aceasta va avea un braț cu lățimea de 7 metri pe o distanță de 84,70 metri, care se termină cu un loc de întoarcere. Potrivit memoriului tehnic, zona este complet echipată cu utilități: curent electric, gaze naturale, apă potabilă, canalizare, telefonie.
În aceasta fază, proiectantul a estimat că ar fi nevoie de 20 de locuri de parcare, câte patru pe fiecare parcelă (două locuri/unitate locativă).
Beneficiarii acestei investiții sunt doi clujeni, Daniela Domente și Vasile Pop, iar proiectantul lucrării este s.c. CSC Construction s.r.l. din Cluj.