Magnetul numit Cluj: proiecte imobiliare mari chiar și la 30 de kilometri distanță de oraș

Autor  admin   în       1 year în urmã     3062 Vizualizări.  

Clujul a devenit atât de ofertant încât mulți dezvoltatori imobiliari caută terenuri și la 30 de kilometri distanță față de oraș. Și pentru construcția unor ansambluri rezidențiale ori cartiere de locuințe, nu neapărat pentru dezvoltarea unor afaceri.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că, din această cauză, va crește presiunea pe Comisia de urbanism de la CJ, care va avea mai mult de lucru.

„Proiectele mari au ajuns deja la 30 de kilometri de Cluj-Napoca. Comunele de pe firul autostrăzii au deja investiții mari. Aitonul, de exemplu, a devenit o zonă de interes foarte mare, se construiesc case aici, cartiere. Din Aiton până în Cluj faci 10-15 minute. Vâlcele, care e la peste 15 kilometri de oraș, la fel. Tureni și Săndulești sunt zone foarte căutate de către dezvoltatori. În Chinteni se construiește foarte mult.

Pe partea cealaltă, la Mociu, de exemplu, se fac cartiere rezidențiale. Ce să mai zic de localitățile spre limita cu județul Sălaj? În Suceagu, Mera, Gârbău se construiește foarte mult. Și Gârbăul e la peste 20 de kilometri de Cluj. Pe lângă autostradă, și la 15 kilometri de ea, se investește enorm.

În Căpușu, de exemplu, care e la vreo 10-15 kilometri de autostrada de la Gilău, se investește în hale de construcții. Se simte o mișcare a investițiilor în apropierea orașelor, a autostrăzii și a nodurilor de autostradă. Se merge spre inelul 2. În Borșa (la 28 de kilometri de Cluj – n.r.) se construiește. Dacă ai infrastructură rutieră bună, ai asfalt, poți investi”, a explicat administratorul județului Cluj într-o emisiune online.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, conduce (și) ședințele Comisiei de urbanism de la CJ.

Sursa foto: pecc.ro

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.