La blocul lăudat. Emil Boc a căutat o “scamă” la proiectul din centrul Clujului

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     2327 Vizualizări.  

Un bloc cu patru etaje se propune în centrul Clujului, pe strada Albert Einstein nr. 1. Proiectul a fost prezentat în ședința comisiei de urbanism de astăzi de arhitectul Cristina Sin, însă a fost realizat de Voicu Bozac, membru al comisiei. Tocmai de aceea, Bozac s-a abținut și de la opinii. Până la urmă, nici el nu l-ar fi putut lăuda mai mult decât au făcut arhitectul șef actual, Daniel Pop, și cel dinainte, Ligia Subțirică.

“Proiectul este minuțios, temeinic întocmit, respectă toate reglementările urbanistice”, a spus Pop. “Eu laud rar, dar acest proiect merită lăudat, e făcut cu bun simț pentru beneficiar și pentru oraș. Nu are nimic de ascuns”, a subliniat și Subțirică.

Ședința era condusă în acel moment de primarul Emil Boc, care a procedat ca jurnaliștii: a căutat punctele slabe ale proiectului. “Numai divinitatea este perfectă. Ajutați-mă să găsim o scamă”, a spus Boc, în glumă.

A intervenit arhitectul Sorin Scripcariu, care a afirmat că viitorul bloc va avea calcane uriașe. O parte se va acoperi odată cu apariția unor vecini; pentru pereții care vor rămâne goi, Scripcariu a propus să se planteze viță-de-vie sălbatică. “Apreciez și eu creativitatea proiectului”, a concluzionat și Scripcariu.

În urma acestor discuții, proiectul a fost avizat favorabil.

1.367

de metri este suprafața desfășurată a imobilului propus (fără subsol).

11

apartamente ar urma să aibă noul imobil de pe strada Einstein.

Vor exista 13 locuri de parcare, dintre care nouă în subteran și patru în curtea din spate. Sunt prevăzuți 158 de metri pătrați de spațiu verde.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.