„Interogatoriul” lui Emil Boc. Are dreptate? Care este motorul principal al Clujului

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     1467 Vizualizări.  

Întrebat dacă prețurile imobiliarelor ar urma să crească, după ce Clujul a fost inclus în lista celor 100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030 din UE, primarul Emil Boc a preferat să răspundă, la Realitatea FM, punându-i întrebări moderatorului Carol Vlad.

“De ce se mută oamenii la Cluj? Cine susține industria IT? Cine susține mediul universitar? Aflăm adevărul din întrebări”, a sunat “interogatoriul”. Boc s-a așteptat probabil să primească răspunsul “Primăria”.

Vă întrebăm și noi. Dezbaterea este veche și merită un pic de atenție: Este Primăria motorul orașului? Mediul economic din Cluj, mediul universitar, societatea civilă sunt generatoare de dezvoltare și antrenează inclusiv administrația sau doar profită de culoarul pe care îl creează municipalitatea? Spuneți-ne, vă rugăm, pe Facebook, care este părerea voastră.

“Amintiți-vă cum era Clujul înainte de 2004. Amintiți-vă cum Coca-Cola a fugit la Oradea. Unii poate duc dorul acelor vremuri”, a afirmat Emil Boc. 

E adevărat, universitățile funcționau și înainte de 2004. Iar mediul de business era mult mai slab dezvoltat, dar asta poate era o chestiune firească, înainte de aderarea României la UE. Dar suntem curioși să vedem argumentele dvs.

Comisia Europeană a anunțat ieri lista celor 100 de orașe selectate pentru a face parte din Misiunea „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”. Pe listă se află și Cluj-Napoca, București și Suceava. Clujul se angajează să ia măsuri concrete și ambițioase pentru a reduce impactul orașului asupra climei și de a crește calitatea vieții cetățenilor.

DECLARAȚIE

“Am ajuns în concluzia că doar împreună, doar ajutându-ne reciproc, putem să ne face cea mai bună viață posibilă”

Emil Boc, primarul Clujului

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.