Încă un capitol la care Clujul este primul

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     567 Vizualizări  

Cea mai recentă dezbatere din cadrul CIIC – Centrul de inovare și imaginație civică a vizat locuirea în zona metropolitană a Clujului. Discuția a pornit de la raportul realizat de experții Băncii Mondiale, care întocmesc Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) pentru perioada 2021 – 2030. Clujul este primul oraș din România care are o asemenea abordare.

Suntem primul oraș din România care lucrează la o strategie de locuire, în parteneriat cu Banca Mondială și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj. Aceasta se află în acest moment în primele faze de dezvoltare, dar am avut deja și câteva ateliere de lucru cu societatea civilă, cu reprezentanți ai dezvoltatorilor de proiecte rezidențiale, ai mediului universitar, arhitecți și reprezentanți ai administrației publice. Aceste grupuri de lucru vor continua și după această dezbatere astfel încât toate ideile coerente și adecvate primite să fie incluse în strategia de locuire a zonei metropolitane Cluj”, a artătat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca și totodată coordonatorul CIIC.

În cadrul dezbaterii publice au fost prezentate o serie de analizate realizate de experți ai Băncii Mondiale privind dificultățile actuale detectate la nivelul municipiului și zonei metropolitane Cluj cu privire la locuire, dar și  privind abordări și soluții. 

Centrul de inovare și imaginație civică • Cluj-Napoca (primariaclujnapoca.ro)

 

De asemenea, dezbaterea integrală poate fi vizualizată pe paginile de Facebook https://www.facebook.com/PrimariaClujNapocaRomania și https://www.facebook.com/ciiccluj

 

Această dezbatere a fost parte a proiectului ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, accesând următorul link:

https://primariaclujnapoca.ro/cetateni/centrul-de-inovare-si-imaginatie-civica/

Primăria Cluj-Napoca va continua seria dezbaterilor publice dedicate conturării viitoarei Strategii Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2021-2030 joi, 11 martie 2021, tema propusă fiind Clujul Metropolitan.

About