Hexagon Village a intrat în etapa consultării publice. Case pe 5,8 hectare într-o zonă foarte căutată

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã  

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru ansamblul rezidențial Hexagon Village, propus pe strada Măceșului din cartierul Bună Ziua, a fost pus în consultare publică timp de 45 de zile înaintea votului în Consiliul Local. Acest proiect imobiliar, dezvoltat de compania Hexagon Town, include locuințe unifamiliale și semicolective, zone economice și un complex cu funcțiuni mixte.

Ansamblul se va întinde pe 5,8 hectare și va cuprinde:

39 de case individuale, fiecare pe parcele de minimum 400 mp.

18 case semicolective, cu loturi de cel puțin 580 mp.

Parcelele mai mari, de 800 mp și chiar 2.500 mp, pentru proprietari care dețin deja locuințe în zonă.

Două zone economice, care vor deservi atât locuitorii ansamblului, cât și pe cei din împrejurimi.

O clădire mixtă, ce va include un parking subteran, grădiniță, cabinete medicale, sală de fitness și cafenea.

Pentru a evita supraaglomerarea traficului, proiectul prevede acces pietonal și auto din străzile adiacente. În interiorul complexului vor exista 200 de locuri de parcare, distribuite astfel:

Fiecare casă individuală– 2 locuri de parcare.

Fiecare casă semicolectivă– 4 locuri de parcare.

De asemenea, dezvoltatorul a inclus în proiect și un spațiu verde cu acces public nelimitat, amplasat la extremitatea ansamblului. Acesta ar urma să se învecineze cu viitorul parc Bună Ziua, o inițiativă a municipalității care avansează anevoios.

După perioada de consultare publică, documentația PUZ va intra pe ordinea de zi a Consiliului Local, unde consilierii vor decide asupra aprobării sale. Dacă va primi aviz favorabil, proiectul va trece la faza de autorizare, înainte de demararea lucrărilor.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.