GALERIE FOTO & VIDEO. Lotul de pe Autostrada Transilvania care va deveni „un muzeu deosebit”. „S-au lălăit nepermis de mult”
Cu toate că lucrările sunt aproape finalizate pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău de pe Autostrada Transilvania, inaugurarea se amână, susține Asociația Pro Infrastructură (API).
Reprezentanții API spun că inaugurarea lotului Nurol Suplacu de Barcău – Nușfalău se amână pentru la toamnă, deși lucrările pe cei 14 kilometri sunt aproape finalizate, iar lotul ar putea fi deschis luna viitoare.
„Atingem borna de 1000 kilometri cu… un minunat muzeu! Cei 13,55 km din Autostrada Transilvania dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău sunt aproape gata, așa cum puteți vedea din cadrele aeriene surprinse de <Marinul>:
Hartă interactivă: AICI.
Turcii de la Nurol mai au doar câteva mici zone unde trebuie așternut stratul de uzură și făcute finisajele. Sunt cu parapetele de protecție instalate pe mare parte din șantier și s-au apucat și de marcajele rutiere.
E clar: chiar și cu o mobilizare lejeră în stil estival, autostrada ar fi pregătită de trafic în vreo 3 săptămâni. Dar nu vom putea circula la început de august deoarece, în ciuda insistențelor noastre publice reiterate timp de mai bine de un an de zile, oficialii Companiei Naționale Anti-Infrastructură din România s-au lălăit nepermis de mult cu formalitățile birocratice necesare descărcării provizorii de la sud de Suplacu de Barcău.
Așa că în loc să adăugăm acum 13,55 km la zestrea de 995 kilometri de autostradă și drum expres aflați în exploatare în țară, mai așteptăm măcar câteva luni până în toamnă. Până atunci, să le mulțumim iresponsabililor din CNAIR pentru acest deosebit muzeu!”, au transmis reprezentanții API.
Asociația Pro Infrastructură (API) este cea mai importantă organizație nonprofit din România care monitorizează proiectele majore de infrastructură de transport (infrastructură rutieră, feroviară, metrou și aviație).
Citește și acest articol: AUTOSTRADA TRANSILVANIA. Când vom putea circula pe A3. Analiza Asociației Pro Infrastructură pe cele șapte loturi
Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km. Lotul dintre Brașov și Târgu-Mureș a intrat, între timp, în alt proiect.
Sursa foto & VIDEO: Asociația Pro Infrastructură/via Facebook