GALERIE FOTO. Un mic ansamblu cu 11 case se ițește după deal

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     3639 Vizualizări.  

Membrii Comisiei de urbanism vor dezbate, în ședința de joi, 11 mai, de la Consiliul Județean un proiect care prevede construcția a 11 locuințe unifamiliale în Feleacu. 

Proiectul se afla în etapa studiului de oportunitate pentru „elaborarea PUZ pentru parcelare și construire locuințe individuale, amenajare accese circulații, branșamente, operațiuni notariale”.

11.989,05

de metri pătrați este suprafața totală a terenului pe care urmează să fie edificat acest proiect.

Potrivit memoriului tehnic, terenul pe care se doreşte intervenţia mai sus menţionată se găsește pe teritoriul administrativ al satului Feleacu, comuna Feleacu, în intravilan, în afara perimetrului de protecție a valorilor istorice
și arhitectural-urbanistice. Suprafața totală a terenului este de 11.989, 05 metri pătrați.

Beneficiarii acestei investiții sunt Andreea Filimon și coproprietarii Ioana-Alexandra și Ovidiu Crăciunaș plus Diana Rebeca și Cristian Marc Aldea, din București. În prezent, terenul este liber de construcții și are funcțiunea de arabil/fâneață.

Conform documentației, parcelarea propusă a amplasamentului s-a raportat la relief și la modul de ocupare a parcelelor în mediul rural. Modul de ocupare este de tip „I” cu zona de garaj si anexa dispuse pe parcelă în prelungirea casei.

CITAT:

„Se propune un plan urbanistic zonal pentru configurarea a 11 parcele dedicate locuirii individuale. Accesul pe parcele se va realiza din drumuri cu profil de 8 metri. Staționarea autovehiculelor se va organiza în interiorul parcelelor”.

Memoriul tehnic justificativ

5.576,85

de metri pătrați reprezintă suprafața totală a spațiilor verzi (46,52 % din teren).

„Având în vedere că zona este bine deservită de unitățile de învățământ preșcolare și școlare existente (fiind disponibile locuri libere atât la nivelul învățământului preșcolar, cât și școlar), iar parcelarea propusă se integrează în context, considerăm că elaborarea planului urbanistic este oportună.

 

Prin acest proiect se urmărește crearea unui ansamblu rezidențial coerent în care se va pune accent pe creșterea calității vieții locuitorilor”, se mai arată în memoriul tehnic justificativ.

Proiectul a fost realizat de biroul de arhitectură TransForm din Cluj, deținut de arh. Vlad Negru.

Foto: Randări TransForm

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.