GALERIE FOTO. Cine va marca borna de 1.000 de kilometri de autostradă? Un lot de pe Autostrada Transilvania

Autor  admin   în       1 year în urmã     1740 Vizualizări.  

Asociația Pro Infrastructură (API) face un bilanț al construcției de autostrăzi și drumuri expres din România și  ajunge la concluzia că nici în acest an nu vor sări pragul de 1.000 de kilometri.

Asociația notează pe pagina sa de Facebook că vom încheia anul 2022 cu 994,6 km de autostradă și drum expres aflați în exploatare. 

Pentru o rețea decentă (chiar dacă nu completă), mai avem nevoie de aproximativ 2000. În următorii 10 ani TREBUIE și PUTEM construi MĂCAR 900 kilometri, chiar dacă ținem cont de bâlbele și poticnelile legendare ale autorităților, provocările tehnice și riscurile la trecerile Carpaților și lălăiala și lenea unor antreprenori generali”, scrie API.

Reprezentanții asociației au fost întrebați cine va trece pragul psihologic de 1.000 de kilometri de autostradă. Și au tras concluzia că turcii de la Nurol, care construiesc lotul dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău – Autostrada Transilvania.

„Cine marchează borna de 1.000 km? Odată cu deschiderea lotului A1 Sibiu-Boița în două săptămâni, ajungem la 994,6 kilometri de autostradă și drum expres aflați în exploatare.
Deja lumea ne întreabă cine va avea onoarea să atingă <pragul psihologic>: 1.000. Dacă ar fi să pariem, noi am pune banii pe turcii de la Nurol care ar putea da drumul la trafic prin luna mai 2023 pe cei 13,55 kilometri din Autostrada Transilvania între Nușfalău și Suplacu de Barcău, dacă vor avea noroc de vreme bună. Termenul contractual de finalizare, februarie 2023, probabil va fi extins. (…)
Cei de la Nurol au avut permanent un ritm decent de execuție. Nu au rupt norii dar nici nu au stat degeaba. Fiind la primul contract în România, ne declarăm mulțumiți. Sperăm să nu ne dezamăgească și să dea zor ca să putem circula spre finalul primăverii”, a transmis API.
Foto: Asociația Pro Infrastructură

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.