GALERIE FOTO. Ansamblu rezidențial pe două hectare lângă Cluj, cu panoramă din fiecare imobil construit

Autor  Tudor Știrbu   în       2 years în urmã     6735 Vizualizări.  

Membrii Comisiei de urbanism vor dezbate, în ședința de joi, 10 noiembrie, de la Consiliul Județean Cluj un proiect care se referă la edificarea unui cartier de locuințe individuale pe 20 de parcele, situat pe strada Colonia Sopor și limita cu localitatea Feleacu. 

20.837

de metri pătrați este suprafața totală a terenului studiat în acest proiect.

Conform memoriului justifictiv, suprafața totală a terenului studiat este de peste 2 hectare (20.837 mp), din care 3.527 de metri pătrați (respectiv 2 parcele) sunt în intravilanul localității Cluj-Napoca, iar 17.310 de metri pătrați (respectiv 4 parcele) din care 3 sunt situate în extravilanul localității Feleacu. Parcelele au acum următoarele suprafețe de teren:

  • S1 = 3.068 mp în intravilanul Cluj-Napoca;
  • S2 = 459 mp în intravilanul Cluj-Napoca.

Cele patru parcele din extravilanul localității Feleacu au următoarele suprafețe:

  • S1 = 2.469 mp teren împrejmuit liber;
  • S2 = 4.641 mp teren împrejmuit liber;
  • S3 = 5.100 mp teren împrejmuit liber;
  • S4 = 5.100 mp teren împrejmuit liber.

Proiectul imobiliar propus se află în zona identificată cu roșu. Foto: captură imagine Google Earth

Beneficiarii acestei dezvoltări imobiliare sunt soții Adriana și Viorel Crucianu, soții Viorica Mariana și Aurel Roșca + fiul lor, Sorin Aurel Roșca, și s.c. Dacosport Impex s.r.l. Proiectantul lucrării este s.c. RN STUDIO s.r.l. din Cluj.

Proiectul se află acum în faza studiului de oportunitate „elaborare PUZ în vederea parcelării și construirii de locuințe unifamiliale” în localitățile Cluj-Napoca și Feleacu.

Amplasamentul studiat se află într-o zonă în pantă, în curs de dezvoltare, drumul de acces fiind strada Colonia Sopor neamenajată. În documentație, realizatorii proiectului susțin că, în paralel, va fi realizată Centura Ocolitoare, conform PUG Cluj-Napoca.

19 parcele pentru locuințe, una pentru o zonă verde

Practic, prin documentația care va fi prezentată în ședința CTATU, beneficiarii acestei investiții doresc realizarea unui ansamblu de locuințe prin:

  • reparcelarea terenului în 20 de parcele construibile conform reglementărilor PUG aferente celor două localități în parte, 19 destinate locuirii individuale și una pentru spațiu verde/parc public;
  • accesul pe parcele se va realiza din drumuri cu profile de 9,75 m și 8 m, cu posibilitatea de întoarcere la capete;
  • staționarea auto va fi realizată în interiorul fiecarei parcele.

Studiul propune reglementarea terenului în 4UTR-uri – locuințe individuale și 1UTR – zonă verde;

1.910,1

de metri pătrați reprezintă zona verde aferentă acestui proiect imobiliar, adică 9,17% din suprafața totală.

 

Întrucât parcela de teren are front la strada Colonia Sopor, pentru viitoarele locuințe se va putea face racordarea la rețelele de utilități existente pe traseul arterei, respectiv rețea de apă, energie electrică, gaz.

Proiectantul dă asigurări că, prin această dezvoltare imobiliară, se dorește realizarea unui ansamblu rezidențial coerent, unitar, adaptat terenului în pantă, terasat, ce oferă perspective asupra împrejurimilor din fiecare imobil construit.

Sursa foto: Randări s.c. RN STUDIO s.r.l. Cluj-Napoca

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.