FOTO. Se închide cvartalul. S-a autorizat ansamblul cu 190 de apartamente, birouri și grădiniță

Autor  Ionel Lespuc   în       8 luni în urmã     4599 Vizualizări.  

Un ansamblu cu patru corpuri de clădire și aproape 200 de apartamente a fost autorizat săptămâna aceasta, buldozerele și excavatoarele se pot apuca de treabă. Vorbim despre o dezvoltare propusă pe strada Cosașilor 47-49. Practic, se închide cvartalul din dreptul sensului giratoriu de pe strada Fabricii, intersecție cu Câmpina.

Beneficiara autorizației este compania SDC Imobiliare, una dintre cele mai active din ultimii ani în domeniul dezvoltării imobiliare. Compania a ridicat trei scări de bloc la strada Fabricii, iar acum închide cvartalul, cu alte trei scări de bloc aproape în oglindă, în spate, pe strada Cosașilor.

Al patrulea corp de clădire este grădinița cu parter și etaj; aceasta va avea dedicat un teren de 1.100 de metri pătrați și va putea primi cel puțin patru grupe de copii. Există prevăzut un loc de joacă pentru instituția de învățământ, dar și unul în curtea blocului.

Grădința nu este singura obligație pe care SDC și-a asumat-o față de Primărie. Firma va construi o pasarelă pietonală și velo peste Canalul Morii, va dona 547 de metri pătrați care vor servi drept promenadă pe malul Canalului Morii, respectiv va amenaja o stație de bike sharing.

Clădirile propuse vor avea cel mult zece etaje: mai exact, două niveluri de subsol, parter, nouă etaje întregi și unul retras. Se vor realiza 190 de apartamente, 3.800 de metri pătrați de birouri și 1.000 de metri pătrați de spații comerciale. Sunt prevăzute 300 de locuri de parcare, majoritatea în cele două niveluri de parking subteran.

Conform datelor de pe website-ul companiei, 60% dintre apartamentele din acest ansamblu sunt deja vândute.

Proiectantul blocurilor de pe Cosașilor este Andrei Varga, unul dintre partenerii de drum lung ai celor de la SDC Imobiliare.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.