FOTO. Mic cartier cu 18 case și șapte cabane, propus la doi pași de Cluj

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     2399 Vizualizări.  

Comisia tehnică de urbanism de la Consiliul Județean va discuta, în ședința de joi, 28 septembrie, un proiect imobiliar care privește edificarea unui mic cartier de locuințe și funcțiuni turistice în localitatea Feleacu. Proiectul propune 12 locuințe unifamiliale, șase colective + 7 cabane turistice.

Proiectul se află acum în etapa obținerii avizului de oportunitate pentru „elaborarea PUZ pentru extindere intravilan localitatea Feleacu, județul Cluj”.

Beneficiarii investiției doresc introducerea în intravilan a unei suprafețe de 31.947.28 de metri pătrați, pe care să o alipească la terenul intravilan învecinat care are o suprafață de 5231.6 mp; pe suprafața totală rezultată de 37.178,87 metri pătrați, benficiarii doresc să construiască locuințe familiale sau colective, un drum de acces care să deservească toate parcelele nou propuse și o parcela mai generoasă cu funcțiuni turistice care să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a zonei.

Asta va fi și prima probă pentru proiect, să se accepte introducerea terenului în intravilan.

19

parcele vor fi, conform documentației tehnice; cea mai mică parcelă va avea 730 de metri pătrați, iar cea mai mare (destinată funcțiunilor turistice) – 5.994 mp.

Se propune parcelarea în 18 loturi dedicate locuirii și o parcela dedicată funcțiunilor turistice plus teren dedicat circulațiilor publice, astfel încât să se asigure accesul facil la fiecare parcelă.

Terenul se află în partea sudică a localității Feleacu, cu acces pe un drum existent de pământ, la limita intravilanului comunei. Conform PUG-ului actual al comunei Feleacu, terenul studiat se află în extravilanul localității.

Suprafața terenului este ușor înclinată. Zona studiată este lipsită de construcții și este limitată în partea sudică de un pârâu. În prezent, terenul studiat este liber de construcții, neîmprejmuit și are acces din drumul existent situat pe latura nordică.

Vecinătățile zonei studiate:

  • la nord: drum de pământ;
  • la sud: pârâu;
  • la vest: drum de pământ și proprietate privată – teren liber de construcții;
  • la est: pădure ocol silvic.

Regimul de înălțime propus: D (demisol) + P (parter) + 1E (etaj) / P+E+M (mansardă).

CITAT

„Din punct de vedere urbanistic, reglementarea zonei va determina dezolvarea zonei. Accesul la construcțiile propuse va fi realizat din noul drum propus în incinta cu lățime de 9 metri (6 metri carosabil cu dublu sens și câte 1,50 metri trotuare pe ambele laturi), care va avea acces direct la drumul existent, atât din partea vestică, cât și din partea nordică”.

Fragment din proiectul propus 

Conform documentației tehnice, toate costurile generate de această lucrare vor fi suportate exclusiv de către beneficiarul lucrării.

În ceea ce privește dotarea edilitară, beneficiarul se va racorda la toate rețelele publice existente în zonă și va suporta toate cheltuielile generate de acestea.

Beneficiarii investiției sunt Alin Gavril Sechelea & asociații din Feleacu. Proiectul a fost realizat de biroul Sky Real Properties din Florești.

Foto & randări: biroul Sky Real Properties

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.