FOTO. Şoseaua care va lega culmile atrăgătoare din Munții Apuseni, aproape de finalizare
Lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj pe Drumul Apusenilor au intrat în faza așternerii ultimului strat de asfalt.
Potrivit reprezentanților CJ Cluj, așternerea primului strat, cel de binder, a fost complet finalizată, lucrările continuând prin turnarea celui de-al doilea strat de asfalt, respectiv cel de uzură.
Astfel, în aceste zile, va fi finalizată asfaltarea unui sector în lungime de 7 kilometri, după ce, în prealabil, stratul de uzură a fost deja așternut pe alți peste 8 kilometri.
Lucrările, realizate în proporție de 90%
Ultimul sector, în lungime de 10 kilometri, va fi asfaltat în perioada imediat următoare. În aceste condiții, stadiul fizic al lucrărilor realizate până în prezent este de circa 90%.
DECLARAȚIE:
„Ne apropiem de finalizarea unei investiții extrem de importante pentru întregul areal al Munților Apuseni. Prin cele două drumuri județene care îl compun, Drumul Apusenilor asigură o legătură deosebit de importantă între drumul național 1 și județul Bihor și traversează una dintre cele mai atractive și spectaculoase zone montane ale județului. Reabilitarea infrastructurii rutiere pe Drumul Apusenilor va crea, în mod evident, oportunități reale de dezvoltare economică, socială și turistică”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.
Lucrările sunt realizate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce are drept scop conectarea localităților din județele Cluj şi Bihor la Rețeaua trans-europeană de transport TEN-T.
Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră montană din Transilvania
„Drumul Apusenilor” este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră montană din Transilvania din ultimii ani. El leagă zone turistice cunoscute din judeţele Bihor și Cluj. În județul Cluj el va străbate porțiunea dintre Valea Drăganului și Lacul Floroiu (limită cu județul Bihor). Şoseaua care va lega culmile din Munții Apuseni va avea o lungime totală de 65 kilometri.
Foto: Consiliul Județean Cluj