S-au reluat lucrările la șoseaua spectaculoasă care va străbate culmile înalte din Transilvania

Autor  admin   în       6 luni în urmã     4099 Vizualizări.  

Odată ce sezonul rece s-a încheiat, Consiliul Județean Cluj a reluat lucrările de modernizare și de reabilitare derulate pe „Drumul Apusenilor”.

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj, stadiul fizic al lucrărilor realizate până în prezent este de cca. 85%. Astfel, așternerea primului strat de asfalt este foarte aproape de finalizare, majoritatea parapeților metalici au fost montați, iar căile de acces la proprietăți au fost realizate în proporție de 80%.

De asemenea, se lucrează la patru din cele șapte poduri prevăzute, cel din Valea Drăganului urmând a fi complet refăcut.

 „Ne apropiem de finalizarea unei investiții extrem de importante pentru întreaga zonă a Munților Apuseni, care va aduce numeroase beneficii și va crea noi oportunități de dezvoltare economico-socială și turistică”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În perioada imediat următoare se va lucra la drumurile laterale și la celelalte trei poduri, vor fi finalizate cele două straturi de asfalt, respectiv binder și strat de uzură, și vor fi executate lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Lucrările sunt realizate de forul administrativ județean în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce are drept scop conectarea localităţilor din judeţele Cluj şi Bihor la rețeaua trans-europeană de transport TEN-T.

Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră montană din Transilvania

„Drumul Apusenilor” este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră montană din Transilvania din ultimii ani urmând să lege zone turistice cunoscute din judeţul Bihor, Stâna de Vale, Valea Iadului şi Valea Drăganului, judeţul Cluj.  Şoseaua va avea o lungime totală de 65 kilometri.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.