Emil Boc despre investitorii turci de la „U”: „M-am întâlnit și eu cu ei. Echipa nu se vinde peste noapte”

Autor  Ionel Lespuc   în       3 saptãmâni în urmã     537 Vizualizări.  

 Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit astăzi despre interesul unor oameni de afaceri din Turcia pentru clubul de fotbal Universitatea. Și a spus câteva lucruri interesante. Unul dintre acestea este că nu doar turcii sunt interesați să cumpere clubul. Boc le-a dat un mesaj de calm suporterilor: „Echipa nu se vinde peste noapte”, a spus primarul, la Napoca Live.

„Nu suntem cu apa la gură, echipa are stabilitate. Este adevărat, există interes, și din partea acestor investitori turci, dar sunt și alți investitori. M-am întâlinit și eu cu oamenii de afaceri turci, a fost o discuție de principiu, care va continua. Echipa nu se vinde peste noapte. Dacă vom identifica parteneri credibili și serioși, avem o asociație, mai întâi să vină în actuala structură și abia apoi mergem la pasul următori. Iar atât acești investitori, cât și alții pe care îi avem în analiză sunt serioși. Cum spuneam, suntem în discuții, dar echipa are stabilitate și nu vindem în orice condiții”, a spus Boc.

Clujul s-a „fript” în urmă cu 15 ani, când clubul de fotbal i-a fost vândut lui Florian Walter. Lucrurile au mers foarte bine o perioadă, după care omul de afaceri și-a luat jucătorii și s-a mutat la Ploiești. Universitatea a ajuns în faliment, astfel că, din 2016, s-a creat structura actuală.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.