Emil Boc: “Dacă nu desființez casele neautorizate, mă fac vinovat de abuz în serviciu”

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     20515 Vizualizări.  

Emil Boc a declarat joi că Primăria va merge până la capăt cu demersul de demolare a caselor ridicate fără autorizație pe străzile Fânațelor și Valea Chintăului. ”Nu ezităm să de ducem până la capăt cu procesele. Știu că nu este un mesaj popular. Nu o facem cu rea credință. Ce va decide judecătorul, asta vom vedea”, a declarat Emil Boc, într-o conferință de presă.

Astăzi, Boc a revenit cu detalii. A explicat că, până astăzi, niciuna dintre case nu are sentință judecătorească definitivă de demolare. Pe de altă parte, a spus că s-ar face vinovat de abuz în serviciu dacă, după o sentință definitivă, nu va trece la desființarea acestor imobile. Primăria este deja la al treilea contract cu firme de construcții, pentru desființarea clădirilor ridicate fără autorizație, dar până acum a avut doar intervenții minore.

Peste 1.000 de imobile sunt construite fără autorizație în Cluj-Napoca, cele mai multe în extravilanul municipiului, spun surse din Primărie. Acestea au fost construite fix în perioada când primar era Emil Boc. Legea nu permite intrarea lor în legalitate. Totuși, unii proprietari vor putea fi salvați de noul plan urbanistic general.

“Deocamdată niciuna dintre case nu are sentință definitivă. Eu trebuie să respect legea; dacă refuz să duc la îndeplinire o obligație legală, mă fac vinovat de abuz în serviciu. Aici nu este că are cineva ceva cu altcineva. Nu avem altă cale decât să desființăm construcțiile neautorizate, dacă ne obligă instanța”, a precizat primarul.

Întrebat despre problemele sociale care ar urma să apară, Boc a spus că nu trebuie amestecat urbanismul cu dimensiunea socială. “Conform legii, sprijinim orice cetățean care are nevoie să fie sprijinit pe componenta socială”, a spus edilul șef al Clujului.

FOTO: Imagine generică din cartierul Valea Fânațelor

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.