Două blocuri strecurate pe o străduță cu sens unic. Unul ar urma să aibă trei etaje

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     3677 Vizualizări.  

Pe strada Ploiești curg proiectele. Evident, este una dintre arterele unde planul urbanistic general stabilește că se demolează case vechi și se ridică edificii noi. Astăzi discutăm despre un plan urbanistic de detaliu pentru două bloculețe. Adresa este strada Ploiești nr. 44, peste drum de fosta clădire Napochim tranformată în spațiu rezidențial. Se demolează casa cu parter și se face ceva mai înalt.

Proiectul va fi supus marți dezbaterii comisiei de urbanism a Primăriei. Beneficiar este s.r.l.-ul Confort Doru Building, patronat de un anume Mircea Tudor Zanc. Acesta a angajat biroul de arhitectură Atelier Schmidt.

914

metri pătrați deține compania pe strada Ploiești, suprafață pe care nu s-a gândit să facă un bloc, ci două. 31 de metri pătrați vor fi donați Primăriei pentru lărgirea străzii Ploiești.

Pe planșă sunt două clădiri: una cu subsol, parter, două etaje întregi și unul retras, la stradă, alta cu un etaj întreg mai puțin, poziționată în curte.

Evident, cel mai important este imobilul de la stradă. “Se propune un imobil în regim de înălțime P+2E+ER, cu o functțune mixtă (comercial la parter și locuire la etajele superioare), respectând regulamentul local de urbanism aferent UTR-ului RrM2. Estetica fațadei urmărește integrarea volumului în contextul studiat, prin urmare s-a propus o evidențiere a registrelor atât pe orizontală, cât și pe verticală”, se arată în proiectul semnat de Adina Schmidt. 

15

apartamente ar urma să fie realizate în cele două clădiri. De asemenea, au fost rezervați 60 de metri pătrați pentru birouri.

Amprenta la sol este de 300 de metri pătrați, iar suprafața desfășurată este de 1.493 de metri pătrați.

Membrii comisiei de urbanism vor veni probabil cu sugestii și critici la acest proiect. Ședința este marți, începând cu ora 15.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.