Dispare spațiul de streetfood de pe Cetățuie? „Forma actuală e aproape «oarbă»”

Autor  admin   în       1 year în urmã     1970 Vizualizări.  

Pe Cetățuie există un spațiu cu baruri și street-food, asociată cu Electric Castle: Cetățuia Food Park. Aceasta nu se potrivește însă cu viziunea arhitecților care au câștigat concursul de soluții pentru modernizarea arealului. Proiectul de reamenajare ar putea începe din 2023.

„Funcțiunea de recreație de acest tip va exista în continuare, dar nu în forma actuală. Forma actuală e aproape «oarbă» față de monumentul pe care se află. Ideea este nu să facem una sau cealaltă, ci să le facem pe amândouă, dar într-un mod coerent, care să se susțină reciproc. Pentru că o terasă într-o cetate va fi mult mai apreciată decât o terasă între garduri”, a spus arhitectul clujean Mircea Munteanu, liderul echipei care a câștigat concursul de soluții în 2019.

Munteanu a subliniat că terasele de pe deal vor fi desființate, iar locul lor va fi redat rolului pe care l-au avut inițial: puncte de belvedere.

A nu se înțelege că pe Cetățuie nu vor rămâne servicii de alimentație publică. „Există hotelul Belvedere, care e un nucleu de servicii. Iar în interiorul Cetățuii există o platformă, unde vor apărea zone de terase sezoniere, foarte bine reglementate prin regulamentul de urbanism, inclusiv de timpii de ocupare. Vor avea succes, sunt sigur de asta”, a explicat arhitectul.

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.