Dîncu: “Sper că vom avea metrou în timpul vieții noastre”

Autor  Ionel Lespuc   în       5 zile în urmã     645 Vizualizări  

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a comentat primele informații apărute despre proiectul metroului clujean. 

Urmează stația Cosmos, peronul pe partea dreaptă. PRIMA HARTĂ A METROULUI: 19 stații, traseu de 20 de kilometri

“Am crezut că este o fantasmă colectivă, mă bucur pentru comunitatea noastră că va avea un metrou. Eu încă nu cred neapărat că vom avea metrou. Sper să avem un tren de suprafață, care poate intra pe sub pământ dacă e cazul. Sper că vom avea între Gilău și Jucu un tren de suprafață, cum au nemții S-Bahn-urile, care sunt de trei ori mai ieftine. Și cred că nu e nevoie neapărat de metrou. Dar dacă comunitatea noastră îți proiecteză că vrea să facă un metrou, sper să se facă. Sigur că va dura foarte mult acest proiect. Să sperăm că vom avea metrou și va fi în timpul vieții noastre”, a spus Dîncu, la TVR Cluj.

Conform datelor depuse pentru obținerea autorizației de mediu, metroul ar urma să parcurgă 20 de kilometri și să aibă 19 stații, unele cu nume foarte interesante, precum Europa Unită, Țara Moților sau Cosmos. Proiectanții au ramificat traseul în vestul Clujului: unele trenuri ar urma să meargă spre Bulevardul Muncii, unele spre noul cartier Sopor.

About