Daniel Buda, PNL Cluj: „Vom câștiga alegerile la nivel de județ”

Autor  Ionel Lespuc   în       2 saptãmâni în urmã     681 Vizualizări  

Scriam despre PSD Cluj că nu e pregătit de alegeri… PNL, pe de altă parte, este înarmat până în dinți, dar păstrează totul sub capac. Așa cum Media9 a anunțat, liberalii s-au betonat cu aproape jumătate dintre cei 33 de primari PSD aleși în 2016. Primul a fost Cristian Matei, de la Turda; ultimul ar urma să fie Costan Morar, de la Dej, care nu a anunțat încă oficial transferul. Dejeanul mai are și posibilitatea de a apărea pe buletinele de vot ca independent.

“Sunt convins că vom câștiga alegerile la nivel de județ”, a spus liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda (foto), pentru Media9. Buda a explicat că se cunoaște situația candidaților pentru funcția de primar din județ “în proporție de 99,9%”. Urmează ca toți să fie validați în Biroul Permanent Județean al partidului, apoi totul va deveni public.

Media9 a aflat că PNL a convins o persoană cunoscută a Clujului să candideze pe lista pentru Consiliul Local Cluj-Napoca. Numele este însă ținut secret. Pe de altă parte, o celebritate este așteptată să dea zgomotos cu spatele de pământ. Cunoscutul actor Claudiu Bleonț, trimis de conducerea centrală a partidului să candideze pentru funcția de primar la Beliș, este creditat cu șanse mici de victorie.

L-am întrebat pe Daniel Buda despre posibile alianțe pre-electorale. Pentru Consiliul Județean, nu se pune problema. De fapt, după dezertările din PSD, liberalii au șanse de a guverna singuri județul, fără să aibă nevoie de vreo susținere nici după alegeri. E de urmărit. În schimb, la diverse UAT-uri, candidații au libertatea de a face alianțe. Ei trebuie să vină însă în fața conducerii partidului pentru a primi binecuvântarea.

Emil Boc – Cluj-Napoca, Morar Costan – Dej, Ovidiu Drăgan – Gherla, Cristian Matei – Turda, Dorin Lojigan – Câmpia Turzii, Mircea Moroșan – Huedin, Bogdan Pivariu – Florești, Cosmin Maier – Baciu, Ligia Pop – Apahida, Gabriel Costea – Feleacu, Gelu Topan – Gilău. Aceștia sunt, aproape sigur, candidații PNL pentru cele mai importante localități ale județului. La Consiliul Județean va mai candida încă o dată Alin Tișe.

About