Cum construim la Cluj? Țineți minte întrebarea pentru joi
Primăria Cluj-Napoca organizează joi o nouă dezbatere publică online sub cupola Centrului de Inovare si Imaginație Civică (CIIC). Este vorba despre locuire. Așa cum știm, urbanismul dă mari bătăi de cap administrației, apar derogări de la PUG și nu există proceduri clare, așa încât multe dintre decizii sunt subiective. Încotro merge Clujul din punct de vedere urbanistic? Poate ne va arăta dezbaterea de joi, ora 17.
Baza de pornire va fi raportul întocmit de experții Băncii Mondiale pentru elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU), care i-au consultat pe dezvoltatori, constructori și beneficiari.
Discuțiile se vor purta pe platforma electronică ZOOM și vor fi transmise live pe paginile de Facebook CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică și Municipiul Cluj-Napoca.
Până acum au avut loc două dezbateri din serie, în 18 februarie, pe subiecte precum economie, cercetare, dezvoltare, și în 25 februarie, pe mobilitate.
Agenda viitoare:
Joi, 11 martie – SIDU 2021 -2030 Clujul Metropolitan
Joi, 25 martie – Piața Karl Liebknecht și străzile adiacente
Marți, 6 aprilie – Reamenajarea Parcului Primăverii
„Fiecare clujean poate veni cu o idee sau inițiativă valoroasă. Centrul de Inovare și Imaginație Civică este locul unde culegem și dezbatem toate propunerile care vizează modernizarea și dezvoltarea orașului nostru pe multiple componente, de la mobilitate urbană la orașul Smart City, de la proiecte cultural-artistice la aspecte care țin de dezvoltarea socială.
CIIC își propune să aducă toate energiile pozitive ale orașului într-un cadru organizat în care aceste idei să poată fi analizate și dezbătute alături de experți. Prin CIIC dorim să încurajăm participarea, implicarea cetățenilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea Clujului și să utilizăm cât mai bine resursele creative ale comunității”, arată organizatorii.
Aceste dezbateri sunt parte a proiectului ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).
Proiectul are două componente:
– design-ul, dezvoltarea si implementarea unui sistem electronic de digitalizare și simplificare a serviciilor publice oferite cetățenilor Municipiului Cluj-Napoca prin implementarea funcționarului public electronic si virtual – ANTONIA.
și
– utilizarea Centrului de Inovare și Imaginație Civică în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.
Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca AICI.