Cotoc rămâne fără un etaj de hotel. Consiliul Local a reparat gafa arhitecților Primăriei

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     1703 Vizualizări.  

Comisia de urbanism a Consiliului Local, constituită din politicieni, niciunul arhitect, i-a pus la colț joi pe specialiștii din Primărie. Andreea Mureșan, șefa biroului Urbanism, arhitect Adriana Borza, consilier la biroul Strategii urbane și Alina Rus, șefa Direcției Juridice, au semnat un raport de specialitate atașat unui plan urbanistic zonal (PUZ) în care stabilesc că hotelul pe care intenționează să îl construiască doi oameni de afaceri cunoscuți ai orașului poate beneficia de un coeficient de utilizare a terenului (CUT) de 2,2. Consilierii locali au fost atenți la detalii și au redus coeficientul la 1,8, ceea ce înseamnă reducerea construcției cu un etaj. Practic, au evitat săvârșirea unei ilegalități ce se putea produce dintr-o gafă, probabil, complet neintenționată a aparatului de specialitate.

Media9 a arătat miercuri AICI că nivelul CUT-ului stabilit de Primărie este greșit. Acest lucru se putea vedea foarte ușor prin studierea reglementărilor planului urbanistic general (PUG). 

Așa cum arătam miercuri, proiectul hotelului le aparține lui Decebal Cotoc, patronul Amprenta Advertising și acționar la peste 30 de firme, și Ben Selma Ridha Ben Hassine, patronul Kartago Tours. O parcelă de teren alăturată, de asemenea studiată prin acest PUZ, le aparține lui Iuliu Mureșan, fostul președinte al clubului CFR, și fiicei sale, Oana.

8.400

de metri pătrați are terenul studiat prin planul urbanistic zonal, iar acesta se află în unitatea teritorială de referință denumită ULid (unități teritoriale individuale cu densitate mică). Pe 4.800 de metri pătrați din acest spațiu s-a creat o subzonă S_Et, pentru activități economice, unde CUT nu putea trece de 1,8.

Corectura făcută de comisia de urbanism a CL a fost votată în unanimitate de consilieri (24 de voturi).

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.