Concurență pentru târgul de Crăciun organizat de Untold în Piața Unirii. „Celălalt Târg de Crăciun”, cu 30 de căsuțe, deschis la 200-300 de metri de cel tradițional

Autor  admin   în       1 lunã în urmã     4291 Vizualizări.  

Clujenii vor avea parte în acest an nu de unul, ci de două târguri de Crăciun în centrul orașului. Plus cel de la Sala Sporturilor. Cel tradițional, din Piața Unirii, alături de cel de pe malul Someșului sunt organizate de Untold. Cel mai nou târg, numit Celălalt Târg de Crăciun, este organizat de Asociația Daisler, în zona străzilor Mihail Kogălniceanu și Emmanuel de Martonne, la nici 200-300 de metri de târgul oficial din Piața Unirii.

30

de căsuțe tematice similare celor găsite în târgurile de profil vor fi instalate la ediția din acest an de la Celălalt Târg de Crăciun.

Organizatorii, Asociația Daisler, au anunțat că ediția din acest an va include o nouă componentă comercială inedită, intitulată Celălalt Târg de Crăciun. Acesta va îmbogăți experiența festivalului cu un mix de produse și servicii oferite de creativi locali, deschizând o zonă comercială integral gestionată de festival.

Celălalt Târg de Crăciun, organizat pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj-Napoca, promite o atmosferă aparte, oferind publicului șansa de a explora nu doar instalațiile artistice care definesc festivalul, ci și de a interacționa cu o selecție specială de vendori locali.

Anunțul asociației

„Salut, suntem Asociația Daisler – organizatorii Lights On – The Light – Art Festival – și înainte să începem să te bombardăm cu multitudinea de instalații care ajung în 2024 la Cluj-Napoca, te anunțăm că anul acesta adăugăm o componentă nouă, respectiv o zonă comercială integral gestionată de festival”, au transmis cei din asociație.

Asociația este condusă de Andi Daisler. Andi a fost unul dintre cei mai buni jurnaliști clujeni din perioada 2006-2016. A intrat, mai apoi, în afaceri, și a făcut-o cu succes. În prezent este manager de marketing și comunicare pentru „Daisler Print House”, dar și președintele „Asociației Daisler”. Este creatorul proiectelor „Strada Potaissa”, „Lights On Romania”, „Centrul Verde” și „Blue Monday”.

Fără reni, Moș Crăciun și stele clasice

Cele 30 de căsuțe tematice vor funcționa între orele 15:00 – 23:00 de luni până vineri, iar în weekend, de la 11:00 până la 23:00. Acest târg devine un „add-on” deosebit la experiența tradițională de Crăciun, fără reni, Moș Crăciun sau stele clasice, dar plin de surprize creative.

„Dincolo de instalații de lumină, ne dorim să putem oferi publicului nostru motive suplimentare de a petrece timpul afară, în aer liber, într-o zonă nouă a orașului, care nu are un vad comercial”. (…)

Suntem în căutarea a 30 de comercianți și producători care ne împărtășesc modul nostru de a vedea lumea și vor să contribuie la experiența generală pe care o oferim publicului larg. În acest sens, am lansat formularul de înscriere pentru vendori care va fi disponibil până în data de 8 noiembrie”, au mai transmis organizatorii.

Din Regulament face parte și decizia ca cel puțin un produs oferit la stand să aibă o valoare comercială sub 10 lei.

Așa arată căsuțele disponibile vendorilor și creativilor așteptați la Celălalt Târg de Crăciun. Dimensiunea lor este de 3×2 metri cu oblon și ușă acces lateral. E goală și se oferă fără mobilier, cu contor de curent electric tras.

Vezi cu ce prețuri sunt închiriate aceste căsuțe și regulamentul noului târg de Crăciun, AICI.

Omul care conduce asociația organizează an de an mai multe evenimente. Iată unul dintre ele:

GALERIE FOTO Cea mai faină masă din Cluj este „Masa bunei vecinătăți”. Despre ce este vorba + Cele mai frumoase flori

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.