Concret: când intră autobuzele CTP în Gilău. „Am făcut tot ce a depins de noi”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     4166 Vizualizări  

Liviu Neag, directorul CTP Cluj, anunță pentru Media9 când vor intra autobuzele companiei în Gilău. “Mai sunt câteva demersuri de făcut, dar noi suntem pregătiți. Cel târziu la 1 decembrie vom începe să operăm traseul Cluj-Napoca – Gilău”, a spus Neag.

Este adevărat, mai sunt doar câteva demersuri de făcut. Unul era o hotărâre de Consiliu Local la Gilău, care s-a dat ieri. “Am convocat o ședință de îndată în care s-a aprobat intrarea Gilăului în Asociația Metropolitană de Transport. Adresa va fi trimisă astăzi asociației. Putem spune că am făcut tot ce a depins de noi pentru ca această dorință a gilăuanilor să se împlinească. Sperăm că asociația va reuși să încheie restul demersurilor în perioada următoare, așa încât să vedem autobuzele la Gilău, a spus noul primar al comunei, liberalul Gelu Topan.

După ce va primi adresa de la Consiliul Local, Asociația Metropolitană de Transport urmează să obțină o hotărâre judecătorească privind primirea Gilăului cu drepturi depline. Apoi, calea spre Gilău este deschisă. Președintele AMT este Emil Boc.

Am discutat cu Liviu Neag și despre felul în care ar urma să se realizeze transportul spre Gilău. “Înțeleg că acum este neregulat, că se fac câteva curse pe zi. Noi lucrăm deja la un orar. Pe de altă parte, autobuzele noastre au sistem de numărare a călătorilor. Dacă vor exista intervale orare cu doar doi sau trei călători, ne pare rău, dar va trebui ulterior să eliminăm acele curse”, a afirmat Neag, pentru Media9.

În ultimii ani, traseul Cluj-Napoca a fost efectuat de Sosim Trans SRL, care a preluat de la o altă companie din cadrul Alis, Tours Claus SRL. Gilăuanii s-au plâns permanent de condițiile de transport.

Gilăul ar urma să fie cea de-a 30-a localitate deservită de Compania de Transport Public. În prezent, aceasta operează curse în Cluj-Napoca, Feleacu, Florești, Popești, Sânnicoara, Sub Coastă, Tăuți, Corușu, Dezmir, Gheorgheni, Luna de Sus, Rădaia, Sălicea, Apahida, Câmpenești, Chinteni, Mera, Pădureni, Suceagu, Săliștea Nouă, Vâlcele, Ciurila, Deușu, Feiurdeni, Pata, Vechea, Corpadea, Măcicașu, Sânmartin.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.