Clinică și aparthotel pe strada Frunzișului, cu spații comerciale la parter

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã  

Un nou proiect imobiliar de tip mixt este propus pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca, în cartierul Zorilor. Proiectul, care momentan se află în etapa consultării publice și urmează să fie analizat în comisiile Primăriei, prevede realizarea unei clădiri cu funcțiuni mixte – clinică medicală și aparthotel.

Parcela se află în cartierul Zorilor, chiar lângă blocul cu 10 etaje de vis a vis de hotelul Golden Tulip.

Proiectul propus are ca beneficiar compania Sab Construct. Aceasta a solicitat elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) biroului de arhitectură Arhimar.

Caracteristicile principale ale proiectului:
• Regim de înălțime: 2 subsoluri + demisol + parter + 6 etaje (2S+D+P+6E), având o înălțime maximă admisă de 24 metri. În spatele corpului de la stradă ar urma să se construiască parter, demisol și patru, respectiv cinci etaje, iar în spate de tot, unul și două etaje.
• Suprafața parcelei studiate prin PUZ: 2.550 mp.
• Procent maxim de ocupare a terenului (POT): 40%.
• Coeficient maxim de utilizare a terenului (CUT): 2.

Ce propune proiectul

Investitorul dorește realizarea unui imobil care să cuprindă două funcțiuni distincte:

• Clinică medicală: va ocupa 70% din spațiile imobilului.

• Aparthotel: va ocupa restul de 30%.

Clădirea va include și spații comerciale la parter și spații de parcare amenajate pe două niveluri de subsol și demisol.

Parcări și accesibilitate

Documentația prevede un total de 23 locuri de parcare, calculate astfel:

• 9 apartamente tip aparthotel (în regim turistic), cu suprafață sub 100 mp fiecare, beneficiază de 3 locuri de parcare (calculate la procentul de 30%).

• Spațiul destinat clinicii, în suprafață totală de aproximativ 2.009 mp, beneficiază de 20 locuri de parcare (norma fiind de 1 loc la 80 mp construiți pentru funcțiunea medicală).

Accesul principal se va realiza direct din strada Frunzișului, pe o bandă de decelerare de 3,5 metri, iar circulația auto va fi asigurată prin două sensuri separate la intrarea și ieșirea din parcelă.

Spații verzi și amenajări peisagistice

Proiectul prevede amenajarea spațiilor verzi în proporție de minim 30% din suprafața liberă a terenului. Vor fi interzise defrișările arborilor maturi existenți, cu excepția cazurilor care prezintă un pericol iminent pentru siguranță.

Documentația PUZ urmează să fie analizată în perioada următoare de comisiile de specialitate ale Primăriei, iar publicul poate formula opinii și observații în cadrul procesului de consultare publică.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.