Cine zice că la stat nu se poate face profit? Estimare: plus 1,7 milioane de lei

Autor  admin   în       5 luni în urmã     750 Vizualizări.  

Se vorbește despre managerii de la stat, care produc pierderi, acoperite apoi tot de la buget. Probabil că așa este, în multe locuri, dar să nu generalizăm. Astăzi avem una dintre excepții: Sala Polivalentă BTarena din Cluj. 

1,7

milioane de lei este profitul estimat al BTarena pe anul 2023, în creștere cu 5% față de anul trecut. Cel care a făcut această prognoză este Ionuț Rusu, directorul general al societății Sala Polivalentă s.a., din subordinea Consiliului Local.

Societatea Sala Polivalentă s.a. a înregistrat la finele anului trecut venituri totale de 5.570.000 de lei. În 2022, au fost organizate 48 de evenimente cultural-artistice, târguri, expoziții, campionate, festivități de absolvire, examene admitere etc. Publicul a putut asculta muzica lui Sting sau a duetului italian Al Bano & Romina Power, a putut vedea live Campionatul European U21 la tenis de masă, World Challenge Cup la gimnastică ritmică, Transylvania Open 2022. La aceste evenimente se adaugă meciurile de pe teren propriu, naționale și internaționale, ale baschetbaliștilor de la U-BT/

85

la sută a fost gradul de ocupare a BTarena în 2022.

Pentru 2024, promisiunile sunt că va fi la înălțime. „Ca și calendar de evenimente, îl stabilim în luna ianurie și februarie a anului viitor, fiindcă așteptăm calendarul de evenimente sportive pentru a avea un echilibru. Cele artistice vor fi cel puțin la nivelul anului 2023. Gradul de ocupare al anului 2023 va fi cuprins între 85-90 la sută, la fel ca înainte de pandemie. Nu prevedem majorări de tarife”, a declarat directorul Ionuț Rusu.

About