Ce ne ia, primarul Emil Boc, din pix. Aproape cât un pod peste Someș anual
Primarul Emil Boc a făcut o conferință de presă și ne-a spus “ce ne dă”, în 2022, adică lista obiectivelor de investiții ale Clujului pentru acest an. Acum să vă spunem și “ce ne ia”, din pixul domniei sale.
În articolul de mai jos vă spuneam cum, în 2019, Consiliul local a aprobat sporurile pentru condiții de muncă periculoase și vătămătoare din Primărie. Și am precizat acolo că totul s-a făcut în baza unui raport de la Direcția de sănătate publică, făcut în bătaie de joc. Reprezentanta DSP care a întocmit raportul l-a făcut din burtă, dovadă că a analizat gradul de surmenaj al angajaților unui birou care nu are, de fapt, angajați.
Raport fake, salarii fake. De ce spun că Primăria își bate joc de noi
Presa națională a ironizat instituțiile care își dau acest spor, dar câinii latră, caravana trece. Știți că, de exemplu, Ilie Bolojan, la Bihor, nu dă un asemenea spor.
Dar Emil Boc ne ia, din pix, suma destinată sporurilor angajaților. Toți, indiferent de activitate, mai puțin primarul și viceprimarii. Fondul de salarii de bază al aparatului executiv al Primăriei este de 70 de milioane de lei (70.096.000), dar cu sporuri ajunge la peste 83 (83.820.000).
13.724.000
este suma exactă care merge pe sporuri, dintre care către 11 sunt pentru condițiile vătămătoare sau periculoase, adică 15% din salariul de bază. Ca să înțelegeți, aproape atât costă realizarea podului nou dintre străzile Oașului și Răsăritului și este aproape dublul prețului modernizării zonei Platinia.
Desigur, clujenii pot decide dacă scrisul la calculator sau răspunsul la telefoane este o activitate suficient de stresantă pentru ca angajații Primăriei să încaseze 15% în plus la salariu. Pentru că astfel se justifică acordarea sporului.
Știați că…
pe lângă salariile foarte mari pe care le încasează, angajații de la Primăria s.r.l. circulă GRATUIT cu mijloacele de transport în comun și plătesc doar JUMĂTATE de abonament pentru parcare în zona centrală?
Media9 a calculat, anul trecut, câți clujeni depind efectiv de Emil Boc, la Cluj. De atunci, modificările sunt minore. Vorbim de un total de peste 6.500 de clujeni, calculați în baza datelor oficiale solicitate de noi. Angajați ai Primăriei și Poliției locale, ai Direcției de asistență socială și medicală, ai Spitalului municipal, ai companiilor din subordine, CTP, Termoficare, RADP, Sala polivalentă și Cluj Innovation Park.