Raport fake, salarii fake. De ce spun că Primăria își bate joc de noi

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     2539 Vizualizări.  

Am scris AICI că angajații din Primărie câștigă, începând de luna aceasta, 15% în plus la salariu, pentru condiții de muncă periculoase. Decizia a fost aprobată de Consiliul Local în 7 august. Pentru unii, măsura înseamnă venituri lunare cu peste 1.000 de lei mai mari.

Totul are la bază raportul 3062/05.06.2019 întocmit de Camelia Chicinaș, inspector al Direcției de sănătate publică. Potrivit evaluării doamnei Chicinaș, toți angajații municipalității merită 15% în plus la salariu, pentru că toți lucrează în condiții egal de periculoase.

Aș vrea să ne oprim asupra unui aspect, care arată, în opinia mea, cât de serios a fost întocmit acest raport și, ca urmare, cât de ușor pleacă zeci de mii de lei din buzunarul nostru comun numit bugetul Clujului.

Camelia Chicinaș se apleacă asupra compartimentului de documente secrete: “se constată existența factorilor nocivi a căror mecanisme de acțiune asupra organismului se manifestă prin: suprasolicitare neuropsihică, suprasolicitare vizuală, suprasolicitare osteo-musculo-articulară”. 

E de înțeles această concluzie, de vreme ce oamenii “desfășoară activități la calculator de peste 75% din timpul normal de lucru” și că “activitățile zilnice presupun purtarea unui dialog între membrii colectivului de muncă și persoanele care vin în acest compartiment și în același timp au loc convorbiri telefonice ce presupun o concentrare mare a atenției datorită zgomotului, respectiv o suprasolicitare nervoasă la care sunt supuși salariații din cadrul compartimentului”.

printscreen din raport

Numai că, ATENȚIE!, compartimentul de documente secrete al Primăriei Cluj-Napoca nu avea în primăvară, atunci când a fost întocmit raportul 3062, NICIUN ANGAJAT. Așa cum nu are nici acum, lucru confirmat chiar de Primărie.

Am vorbit cu Camelia Chicinaș, care a preferat să nu comenteze și m-a îndrumat să fac o cerere pe legea 544/2001 pentru a afla informațiile. Așa voi face, doar că pe raport este semnătura dânsei și face mai mult decât o declarație de presă.

Suntem în fața unui raport făcut de formă, ca salariații din Primărie să își poată justifica o nouă creștere salarială din banii clujenilor. Un mic complot al bugetarilor ca să ne mai stoarcă de niște bani. Nu vă îndoiți de asta!

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.