Cartier de 27 case pe 2,7 hectare, în noul paradis imobiliar de lângă Cluj

Autor  Tudor Știrbu   în       2 years în urmã  

Membrii Comisiei de urbanism vor dezbate, în ședința de joi, 9 februarie, de la Consiliul Județean Cluj, un proiect imobiliar pe o suprafață de aproximativ 2,7 hectare.

Proiectul propune 27 de parcele cu categoria de folosință curți construcții, cu un parc pentru copii și spațiu verde. Terenul este aproape de municipiu, în Feleacu, noul paradis al celor care își doresc case.

Proiectul se află în faza de „elaborare PUZ introducere intravilan și construire ansamblu de locuințe individuale și cuplate, parcelare și amenajări exterioare”.

26.802

de metri pătrați este suprafața totală pe care urmează să se edifice proiectul imobiliar. Doar 4.924 de metri pătrați sunt în intravilan.

Terenul de studiu însumează o suprafață totală de 26.802 mp și este compus din 11 parcele, aflate în proprietate privată, astfel:

  • Teren intravilan: 4.924 mp (18,37 %)
  • Teren extravilan: 21.914 mp (81,63 %)
  • Drum de acces: 784 mp
  • Total: 26.802 mp

Casele vor fi construite pe 27 de parcele

Zona de studiu urbanistic se află în extremitatea de sud a localității Feleacu. Latura lungă este paralelă cu E81, în dreptul bornei kilometrice 467 – direcția Cluj-Napoca.

Se propun 27 de parcele cu categoria de folosință curți construcții și suprafețele acestora. Parcela 28 este strada „A” drum nou-creat prin cedarea de suprafața din terenul beneficarilor și parcele 29-31, care sunt suprafețe cedate din terenurile beneficiarilor în vederea lărgirii drumurilor existente, până la o ampriză de 7,50 m.

Suprafața minimă a unei parcele: 700 de metri pătrați

Parcelarul propus în categoria de folosință – curți construcții – are suprafețe de minimum 700 mp și de maximum 1375,56 mp.

Proiectantul propune, în conformite cu HCL 114/septembrie 2019:

  • o unitate locativă pe un lot individual de minimum 700 mp;
  • două unități locative pe o parcelă de minimum 1.000mp.

Perimetrul este definit de funcțiunea de locuințe unifamiliale, cu regim de înălțime care însumează cel mult 3 niveluri, respectiv D+P+E, D+P+M, P+E+M, și este caracterizat de o declivitate relativă, care se desfașoară pe latura lungă a zonei studiate.

Loc de joacă pentru copii

Amplasamentul studiat are deschidere prin două străzi la calea majoră de circulație, respectiv E81. Posibilitatea de ieșire – intrare este pe direcția Cluj-Napoca, deci obligatoriu dreapta. Spre Turda se poate ieși doar după ce s-a parcurs distanță până la sensul giratoriu aflat la intrarea în localitate, dinspre Cluj-Napoca.

Potrivit memoriului tehnic, va fi reglementată o parcelă cu destinația „parc de joacă pentru copii și spațiu verde cu acces public”, în baza unui parteneriat public – privat.

CITAT
„Necesitatea investiției rezultă din necesitatea locuirii, cererea în continuă creștere, în vecinătatea municipiului Cluj-Napoca, dar într-un cadru liniștit și nu departe de municipiu. Locuirea care oferă confortul urban într-un cadru rural, atât de necesară dezvoltării armonioasî a copiilor noștri”.

Memoriul justificativ al proiectului din Feleacu

Beneficiarii acestei investiții sunt Daniel Dragoș și asociații co-propietari, iar proiectantul este s.c. Arh Consult Solutions s.r.l. din Cluj-Napoca.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.