Candidează Emil Boc la „prezidențiale”? Este în topul național

Autor  admin   în       11 luni în urmã     2049 Vizualizări.  

Emil Boc, primarul Clujului, se află pe podium în topul încrederii românilor. Într-un sondaj INSCOP, Boc este devansat de Mircea Geoană și Laura Codruța Kovesi. Boc este cel mai bine clasat dintre membrii PNL și are 13 procente peste liderul partidului, Nicolae Ciucă.

Ne uităm la procente. Mircea Geoană se află la 36.3%, totalul încrederii, care e multă şi foarte multă. Secretarul General Adjunct al NATO este urmat de Laura Codruţa Kovesi cu 34.3% încredere multă şi foarte multă şi Emil Boc cu 32.4%. Clasamentul este continuat de Marcel Ciolacu, cu un capital de încredere de 25.3%, Diana Şoşoacă cu 22.7%, Gabriela Firea cu 21.4% şi George Simion cu 20.7%.  În Nicolae Ciucă au încredere multă şi foarte multă 19.1% dintre cei intervievaţi, iar în Klaus Iohannis 16.2%. Ilie Bolojan beneficiază de un capital de încredere de 12.9%, iar Cătălin Drulă de 6.7%.

”Clasamentul încrederii în personalităţi este dominat de deţinătorii celor mai importante poziţii ocupate de cetăţeni români pe plan internaţional, Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO şi Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Parchetului European. Podiumul este completat de primarul Clujului, Emil Boc. Datele atrag atenţia prin două elemente: faptul că ocupanţii primelor trei locuri nu sunt actori activi în politica naţională, dar performează în domeniile lor de activitate şi nivelul de încredere în Diana Şoşoacă peste aşteptări, ceea ce arată existenţa unor segmente din populaţie care rezonează la mesaje ultra-radicale, un veritabil turnesol al unei stări de nemulţumire profundă”, a precizat Remus Stefureac, director INSCOP Research.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. Datele au fost culese în perioada 20 – 27 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.

 

About