Candidat independent la Consiliul Local Cluj-Napoca. “Vreau Untold la periferie”

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     4960 Vizualizări  

Nu se știe dacă 27 septembrie va rămâne data alegerilor locale, dar partidele se pregătesc intens. Și candidații independenți, de asemenea. Cunoscutul Bob Rădulescu a lăsat să se înțeleagă că și-ar dori un loc la masa din Sala de Sticlă a Primăriei clujene; solistul de operă Călin Cozma, de asemenea.

Cozma este clujean, are 36 de ani, a absolvit Academia de Muzică și a cântat operă pe multe scene din România, dar și din Germania, unde a locuit timp de câțiva ani. După ce a revenit în țară, a devenit patron de restaurante și dezvoltator imobiliar. Acum face și un master de management cultural și antreprenoriat artistic. El spune că militează pentru “liniște și cultură”.

Vreau ca Untold să fie mutat în afara Clujului. Este un festival interesant, plin de viață, care îmi place, dar clujenii au nevoie de liniște. Untold se poate organiza pe Valea Gârbăului sau, și mai bine, în Feleacu. Este pe deal un loc superb, care are și o panoramă extraordinară asupra Clujului, unde se poate face festivalul. Municipiul va beneficia în continuare de toți banii din turism, pentru că Feleacu nu are infrastructura necesară”, a spus Călin Cozma.

În ceea ce privește cultura, solistul de operă are multe propuneri. “Cultura primește o sumă infimă de la Primărie: 13 milioane de lei din 320 de milioane de euro. Nici 1%. Am calculat și concluzia este că salariile administrației ne costă 500.000 de euro pe zi! Pe o singură zi! Clujul ar avea nevoie de un teatru de vară și ar avea nevoie de o instituție culturală în subordinea Primăriei. Tot ce avem – teatre, opere – se află în subordinea Ministerului Culturii sau, în cazul Casei de Cultură a Studenților, în cea a Ministerului Tineretului și Sportului. O instituție de cultură a municipiului ar putea să aibă proiecte de dezvoltare, să se adreseze copiilor, să facă piese de teatru sau ateliere de pictură în școli. Mai este și Muzeul de speologie, unic în țară, care este închis și uitat de municipalitate. Primăria trebuie să ofere mai multă atenție culturii, dar și de mai multă transperanță, de aceea am decis să candidez”, a explicat Cozma.

Acesta s-a apucat deja să obțină semnături pentru susținerea candidaturii. Are deja aproape o treime din numărul cerut de lege pentru a se înscrie, ca independent, în lupta electorală pentru un loc în Consiliul Local Cluj-Napoca. Haide și tu, Bob Rădulescu :).

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.