Boc: “Vom avea o flotă de transport în comun complet nepoluantă“. Vezi de când

Compania de Transport Public (CTP) Cluj a pus în circulație astăzi 25 troleibuze noi, cumpărate anul trecut de la firma poloneză Solaris Bus&Coach. În total au fost achiziționate 50. Celelalte urmează să intre în exploatare în perioada următoare.
2.934.851,78
lei, cu TVA inclus, este prețul exact al unui troleibuz nou. Banii au fost atrași din fonduri europene.
Cele 50 de troleibuze vor înlocui tot atâtea troleibuze vechi, de pe liniile de troleibuz 4, 5, 6, 7 și 25.
„Obiectivul este ca, în 2026, întreaga flotă de transport din oraș va fi complet nepoluantă. În acest moment, 50% din flota Clujului este nepoluantă”, a promis Emil Boc, primarul Clujului, care a prezentat noile troleibuze mov. „Sunt cele mai moderne existente la nivel european și, de ce nu, la nivel mondial. În acest moment, 66% din cele 370 de mijloace de transport ale CTP sunt noi”, a completat primarul.
Vehiculele dispun de facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, sistem de ventilaţie şi aer condiţionat pentru sezonul cald, indicatoare de traseu electronice, sisteme de informare pentru călători cu monitoare LCD, sistem de numărare călători şi sistem de supraveghere video interioară şi exterioară, wi-fi.
„Avem o multitudine de modalități de plată, cu card în stație, dar și în vehicule, două variante de sms, portofel electronic. Practic, călătorii își pot alege cea mai convenabilă modalitate de a-și achita călătoria”, a subliniat Liviu Neag, directorul CTP (foto jos).
Numărul total de pasageri ce pot fi transportați de un troleibuz este de cel puțin 140, din care 36 pe scaune.
Clujul dispune și de 41 de autobuze electrice, are astfel cea mai mare flotă de autobuze electrice din România și se află în primele 10 orașe din Uniunea Europeană în ceea ce privește raportul dintre numărul de autobuze electrice în raport cu numărul de locuitori.