Blocurile verzi. Un dezvoltator clujean a primit precertificare “Green homes” pentru două proiecte

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     2307 Vizualizări  

Un dezvoltator clujean a primit certificarea interimară “Green homes” pentru două ansambluri rezidențiale aflate în curs de edificare. Studium Green construiește proiectele Wings și Seasons, un total de 381 de apartamente, pe strada Frunzișului, varianta Zorilor – Mănăștur. 

”Am demonstrat de-a lungul celor 8 ani, de la prima clădire certificată verde pe care am construit-o în România, că se poate construi mai bine, mai calitativ, cu impact mai mic de mediu și costuri mai mici pentru clientul nostru final pe termen lung. A construi ”verde” ar trebui să devină normalitate”, spune George Dorin Bob, CEO Studium Green. 

Studii internaționale arată că edificiile “verzi” certificate își păstrează valoarea în situații de criză și pot chiar crește cu până la 9-12% comparativ cu clădirile standard.

Sistemul de certificare “Green homes” este recunoscut internațional și se află în proces de implementare în alte 12 țări, prin programul „SMARTER Finance for Families”. Locuințele certificate sau în curs de certificare în cadrul programului depășesc 1 miliard de euro din valoarea întregului proiect.

Potrivit dezvoltatorului imobiliar, proiectele Wings și Seasons vizează o abordare holistică și implementarea de măsuri și soluții precum sisteme inovatoare de colectare separată, inclusiv pentru biodeșeuri, materiale sustenabile premium cu carbon încorporat redus și non-toxice, grădini urbane organizate după principii de permacultură, stații de încărcare pentru mașini electrice, peste 2.000 mp de terase înierbate per proiect, eficiența energetică superioară, unități sanitare cu debit redus de apă, iluminat LED inteligent, opțiune pentru monitorizare SMART a consumurilor în locuințe, design bioclimatic și biofilic – amenajarea spațiilor comune cu elemente naturale variate, 371 de spații pentru parcarea bicicletelor. 

About