Blocuri noi din Someșeni, acceptate de Primărie cu condiții. Dezvoltatorul a bătut cu pumnul în masă

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     2706 Vizualizări.  

Dezbatere aprinsă la Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism (CTATU) a Primăriei. Proiectul care a născut multe discuții a fost cel a două blocuri pe strada Traian Vuia, vizavi de cimitir. Planșa a mai fost pe ordinea de zi, iar data trecută arhitectul șef a dat aviz negativ. Beneficiar este un anume Ștefan Zagoni Szabo.

Proiectantul, Ladislau Hanga, a fost “băiat cuminte” și a făcut tot ce i s-a solicitat. Din corpul de clădire lung a făcut două, în loc de un parking subteran a creat de asemenea două. Procentul de spațiu verde a crescut de la 20% la 33,8%, iar mașinile au fost interzise în zona din spate a parcelei.

77

de apartamente va avea ansamblul pe de Traian Vuia, cu două niveluri de subsol, parter, două etaje întregi și unul retras. Au fost gândite 92 de locuri de parcare.

Unii arhitecți au cerut eliminarea completă a blocului din spatele parcelei, alții doar mutarea lui; pe de altă parte, arhitectul șef al municipiului, Daniel Pop, a propus ca la strada Traian Vuia să fie doar birouri. “Nu e sănătos de locuit la stradă. E o stradă de viteză, cu multe camioane și praf”, a spus Pop.

Când viceprimarul Dan Tarcea a cerut o nouă amânare a proiectul, a intervenit un reprezentant al investitorului, care a arătat că toate cerințele comisiei de la precedenta dezbatere au fost respectate. Faptul că a bătut cu pumnul în masă a avut urmări. I s-a acordat un aviz pozitiv, dar condiționat, întrucât comisia de circulație a Primăriei a considerat că 92 de mașini pe această proprietate sunt prea multe și numărul trebuie redus.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.