Bloc autorizat pe Brâncuși, printre ultimele. Elegant, vitrat, 6 etaje, 16 apartamente

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     3105 Vizualizări.  

Un proiect imobiliar, foarte elegant de altfel, a primit autorizație de construire. Este una dintre ultimele clădiri care „a prins trenul”, înainte de blocarea totală a dezvoltărilor pe strada Brâncuși.

Vorbim despre o clădire de locuit cu subsol, parter, cinci etaje întregi și unul retras. Beneficiar este Mihai Gavriș, director și acționar la o companie de plăci de piatră decorativă, iar proiectant este biroul Trans Form, al arhitectului Vlad Negru.

Este încă unul dintre momentele în care vedem viteza de reacție a Primăriei. Proiectul a fost aprobat în comisia tehnică de urbanism din 16 mai 2022, în urma căreia a primit aviz favorabil din partea arhitectului-șef, apoi a fost aprobat de consilierii locali în 19 octombrie 2022. Au mai trecut zece luni până în 29 august 2023, când a ieșit autorizația.

Întreaga stradă Brâncuși este inclusă într-o zonă de restructurare urbană, potrivit planului urbanistic general. Numai că restructurarea s-a blocat în trafic. Adică, din februarie 2022, nu s-au mai primit în CTATU planuri urbanistice pe această arteră, din cauza circulației generate de tranzitul spre Borhanci.

În randare este blocul din stânga:

873

de metri pătrați are parcela de pe Brâncuși. O porțiune de la stradă va fi cedată în domeniul public pentru lărgirea trotuarului.

Amprenta la sol a construcției ar urma să aibă 330 de metri pătrați, iar suprafața desfășurată a clădirii va fi de 2.200 de metri pătrați.

Sunt prevăzuți 182 de metri pătrați de spații verzi, peste 20% din total.

Sunt prevăzute 16 apartamente, dintre care 14 sub 100 de metri pătrați, și două penthouse-uri de peste 100 de metri pătrați. Spațiul comercial de la parter va măsura 135 de metri pătrați.

21

de locuri de parcare pentru mașini va avea noua construcție. De asemenea, vor exista 21 de locuri pentru biciclete.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.