Bloc autorizat pe Brâncuși, printre ultimele. Elegant, vitrat, 6 etaje, 16 apartamente
Un proiect imobiliar, foarte elegant de altfel, a primit autorizație de construire. Este una dintre ultimele clădiri care „a prins trenul”, înainte de blocarea totală a dezvoltărilor pe strada Brâncuși.
Vorbim despre o clădire de locuit cu subsol, parter, cinci etaje întregi și unul retras. Beneficiar este Mihai Gavriș, director și acționar la o companie de plăci de piatră decorativă, iar proiectant este biroul Trans Form, al arhitectului Vlad Negru.
Este încă unul dintre momentele în care vedem viteza de reacție a Primăriei. Proiectul a fost aprobat în comisia tehnică de urbanism din 16 mai 2022, în urma căreia a primit aviz favorabil din partea arhitectului-șef, apoi a fost aprobat de consilierii locali în 19 octombrie 2022. Au mai trecut zece luni până în 29 august 2023, când a ieșit autorizația.
Întreaga stradă Brâncuși este inclusă într-o zonă de restructurare urbană, potrivit planului urbanistic general. Numai că restructurarea s-a blocat în trafic. Adică, din februarie 2022, nu s-au mai primit în CTATU planuri urbanistice pe această arteră, din cauza circulației generate de tranzitul spre Borhanci.
În randare este blocul din stânga:
873
de metri pătrați are parcela de pe Brâncuși. O porțiune de la stradă va fi cedată în domeniul public pentru lărgirea trotuarului.
Amprenta la sol a construcției ar urma să aibă 330 de metri pătrați, iar suprafața desfășurată a clădirii va fi de 2.200 de metri pătrați.
Sunt prevăzuți 182 de metri pătrați de spații verzi, peste 20% din total.
Sunt prevăzute 16 apartamente, dintre care 14 sub 100 de metri pătrați, și două penthouse-uri de peste 100 de metri pătrați. Spațiul comercial de la parter va măsura 135 de metri pătrați.