Autorizație pentru blocul cu 5 etaje și 14 apartamente de pe Lalelelor

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     2474 Vizualizări.  

Proiectul de pe strada Lalelelor nr. 7 a primit zielele trecute autorizație de construire și poate intra în șantier. Avea avizul favorabil al arhitectului șef de 15 luni, dar asta e viteza cu care se avansează la Cluj.

Este vorba despre construcția unui imobil mixt, care va cuprinde spații comerciale, spații medicale și 14 apartamente cu suprafețe cuprinse între 55 și 65 de metri pătrați.

Regimul de înălţime: S+P+5E. 

617

de metri pătrați este suprafața totală a parcelei deținute de beneficiari. Imobilul nou propus va avea o amprentă la sol de 285,00 mp.

Acest proiect este lipit de viitorul amsamblu cu 140 de apartamente al celor de la Hexagon.

Blocurile Hexagon au trecut. Pe malul Someșului va fi promenadă, drumul cel nou mai așteaptă

Termenul de valabilitate a autorizației este de 12 luni, iar durata estimată pentru finalizarea lucrărilor este de trei ani.

Accesul auto și pietonal pe proprietate se face din strada Lalelelor pe latura de est – nord-est. Frontul la stradă este de 24,13 metri.

Potrivit documentației, funcțiunea construcției propuse va fi mixtă, astfel:
 PARTER – funcțiuni de interes pentru public (spații comert en detail/ spații medicale) – cca.
27,00 mp utili;
– ETAJ 1, 2, 3, 4 și 5 – locuințe/unități locative – câte 2-3 apartamente/ nivel având suprafețe utile
cuprinse între 55,00 și 65,00 mp.

 

Imobilul va dispune de 130 de metri pătrați de spații verzi (21% din suprafața totală).

În acte, beneficiara investiției este o clujeancă 65 de ani, Torok Ana. Documentele se redactează pe numele persoanei pe care este întabulat terenul; cu siguranță există vreo promisiune de vânzare cu un dezvoltator imobiliar. Proiectantul acestei lucrări este s.c. 3F Studio s.r.l. din Cluj-Napoca.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.