AUR în urbanism. Cum a fost “trântit” la avizare un bloc care părea deja aprobat

Autor  Ionel Lespuc   în       5 ore în urmã     453 Vizualizări.  

Proiectul unui bloc propus pe strada Traian Vuia nr. 14 a fost “trântit” pe finalul dezbaterii din comisia de urbanism de miercuri. Politic.

Discuțiile au scos în evidență că proiectul arhitectului Cristian Urcan este de calitate; scriam și noi despre designul plăcut. S-au cerut însă spații verzi suplimentare și locuri de joacă pentru copii. De asemenea, arhitectul șef al municipiului, Daniel Pop, s-a întrebat dacă lățimea corpului de clădire din spate nu ar putea fie redusă.”Lucrarea o avizăm acum. Chestiile astea le mai analizăm în comisia operativă înainte să dăm avizul. Ce v-am cerut? Completări: spații verzi, locuri de joacă. Dar faceți și o simulare de genul o construcție mai redusă și noi decidem acolo: da, domnule, e mult mai bine, sau nu”, a spus Daniel Pop, care teoretic avea ultimul cuvânt.

S-a făcut însă auzită vocea unei consiliere locale AUR, Anca Ciubăncan, care nu are nicio calitate în comisie. „Eu nu mai sunt de acord să avizeze proiecte care au modificări majore”, a spus consiliera AUR, fostă PSD. I s-a transmis că modificările nu sunt structurale și că pot fi verificate în următoare comisie. Probabil că ar fi fost ignorată, ca de obicei, însă i s-a alăturat arhitectul Adrian Iancu. Până atunci omul nu avusese nicio problemă, acum însă s-a activat. Cine știe, o fi simpatizant AUR… Iancu a propus să se lărgească accesul auto și să se verifice nu la comisia operativă, ci să revină în comisia asta, tehnică. Și așa a rămas.

Când nu e Emil Boc prezent, să capitalizeze politic, apar iată alte personaje în căutare de voturi. Că trece sau nu un astfel de proiect este irelevant. Dar când politicienii se cred pricepuți la toate, da, asta este enervant.

PUZ-ul este propus de FAMD Investment SRL, compania în care este asociată o notăriță, Andreea Mihaela Nyari-Faur. Se propune dezvoltarea unui imobil cu funcțiuni mixte, atât cu spații de locuire colectivă, cât și cu zone administrative.
Imobilul ar urma să fie construit pe un teren cu suprafața totală de 2810 mp. Regimul de înălțime al clădirii va fi de subsol + parter + 2 etaje + etaj retras (S+P+2+ER), iar înălțimea maximă nu va depăși 16 metri.

About