Au bătut din piciorușe în trafic: “Mutați maratonul în pădure” :))

Autor  Sorin Tolan   în       6 luni în urmã     1208 Vizualizări.  

Organizarea maratonului internațional de la Cluj, care a venit la pachet cu o serie de restricții de trafic, i-a “fiert” pe unii dintre șoferi. Nici măcar duminica nu și-au putut lăsa mașina în parcare și s-au aglomerat pe străzile deschise circulației. Iar apoi au urlat din toți rărunchii pe Facebook. Vedeți bine, unii aveau de ajuns la oră fixă la mall. :))) Foarte reconfortant că s-au găsit mulți dintre clujeni să le răspundă și să le bată obrazul. Numai că, dacă gherțoii nu au înțeles până azi cum stau cu sinapsele, greu să mai înțeleagă după un comentariu pe Facebook. Sau după un textuleț ironic pe un website.

Iată ce au scris „mințile luminate” ale Clujului, bătând din piciorușe în trafic:

“Nu știu voi… dar eu m-am săturat de pitic. E blocat tot orașul… De la Avram Iancu până în Grigorescu și tot centru. Înțeleg importanta activităților, dar pot fi ținute la marginea orașului… nu blochezi centru și o bună parte din cartiere. Cretinule… alții lucrează în weekend”, a scris Alin.

“Cum dracu, să paralizezi un oraș întreg, pentru un maraton?”, i-a ținut isonul și Ciprian. 

“Doar niște minți bolnave pot organiza un maraton în incinta unui oraș, unde nu există centuri ocolitoare sau rute alternative de trafic! Toate aceste frumoase evenimente sportive ar trebuie să se organizeze in parcuri, stadioane sau la marginea orașelor, unde să nu afecteze viața celorlalți!”, a fost reacția lui Adrian.

“Să facă, dar nu în centru, are pădurea la dispoziție parcul clujenilor, o grămadă de dealuri pe lângă Cluj de ce nu se organizează acolo. Aaaa, poi stai că astea nu știu să alerge pe uliță daca nu-i vede nimeni”, a postat și Bogdan. 

Primăria nu a reușit să construiască centuri suficiente, este adevărat. Se poate sancționa la vot, cu ștampila. Însă astăzi avem condițiile cunoscute; dacă nu înțelegem că traficul este aglomerat constant la Cluj și nu luăm propriile decizii, asta e, să nu ne mirăm că rămânem blocați în trafic. Iar când e maraton, băi Alin și băi Bogdan, duminica, o dată pe an, circulați și voi cu busul sau cu trotineta, că nu se moare dintr-atât. În pădure să alergați voi. :)))

About